Михайлу Біляку знову довірять Яворівський національний природний парк

Дмитро Гамаш
вівторок, 16 Серпень 2016, 16:10
0
Захищаючи свою конкурсну пропозицію, Михайло Біляк запропонував розширити заповідну територію Яворівського національного природного парку до 9900 га та створити центр відродження тарпанів /menr.gov.ua

Комісія Міністерства екології та природних ресурсів визнала Михайла Біляка гідним посади директора Яворівського національного природного парку. Наступного року йому виповниться 70 років.

Біля керма Яворівського НПП Михайло Біляк стоїть із моменту його створення у липні 1998 року. Участь у конкурсному відборі він брав у статусі виконувача обов’язків, адже весною цього року закінчився його 6-річний контракт.

Своє бачення майбутнього Яворівського НПП Михайло Біляк захищав останнім. Згідно із жеребкуванням, перед ним виступили Андрій Кийко та Олександр Шибіко. Олег Данчук на засідання не прибув.

На користь кандидатури Михайла Біляка свідчили управлінський досвід і глибина розуміння проблем розвитку національного природного парку. Ані Андрій Кийко, ані Олександр Шибіко за відведені для цього 10 хв. не зуміли запропонувати конкурсної пропозиції кращої, аніж чинний в.о. директора природоохоронної установи. Якщо перші два розмірковували про підсилення рекреаційних потужностей парку, то останній наполягав на розширенні його заповідної території до 9900 га та створенні центру відродження тарпанів. Тому відбір нового керівника Яворівського національного природного парку не був надскладним для членів конкурсної комісії. Перше місце Михайлу Біляку вони віддали одностайно.

Окрім директорства у Яворівському національному природному парку, Михайло Біляк очолює громадську “Асоціацію зі створення Розточанського біосферного заповідника” та комісію з питань охорони довкілля та надзвичайних ситуацій громадської ради при Львівській облдержадміністрації.

Як писали “Кадри”, відбір директора Яворівського національного природного парку Міністерство екології та природних ресурсів оголосило наприкінці травня 2016 року.

Залишити коментар