Мінекології звільнить директорів 13 національних природних парків

Маргарита Замкова
четвер, 26 Травень 2016, 14:55
0
Відповідальність за вирубку лісу в Міністерстві екології та природних ресурсів поклали на директорів національних природних парків /firtka.if.ua

Міністерство екології та природних ресурсів України за один день оголосило 13 конкурсних відборів керівників установ природно-заповідного фонду. Наприкінці червня кадрова комісія міністерства обиратиме директорів 12 національних природних парків: Ічнянського, Мезинського, Нижньодністровського, Яворівського, Приазовського, “Деснянсько-Старогутського”, “Черемоського”, “Гетьманський”, “Гуцульщина”,  “Меотида”, “Синевир”, “Тузловські лимани”. Також за результатами конкурсу планують змінити директора природного заповідника “Горгани”.

До всіх претендентів на посади сформували однакові умови. Для участі в конкурсному відборі кандидати повинні мати вищу освіту другого рівня за ступенем магістра за відповідною галуззю знань або вищу освіту другого рівня за ступенем магістра та післядипломну освіту за галуззю знань “управління та адміністрування” або “право”. Стаж роботи на керівних посадах нижчого рівня – не менше 5 років. Кандидат також повинен знати положення нормативно-правових актів з питань природно-заповідного фонду, антикорупційного законодавства та інших, володіти іноземною мовою та досвідом роботи у сфері охорони навколишнього природного середовища. Підтверджуючі документи за заяви на участь у конкурсах кандидати мають подати до 20 червня 2016 року.

Серед особистісних якостей претендентів конкурсна комісія звертатиме увагу на професіоналізм, чесність, відповідальність, порядність, лідерські компетенції, стратегічне бачення, уміння аналізувати проблеми та налагоджувати ділові зв’язки, виявляти творчий підхід до роботи, готовність нести повну відповідальність за діяльність установи, комунікабельність, тактовність, емоційну врівноваженість.

Усіх кандидатів оцінюватимуть за установленою системою оцінки рівня управлінських знань і навичок,  компетентності у сфері заповідної справи та вміння організувати виконання основних завдань установи. Засідання кадрової комісії проведуть із відеотрансляцією через інтернет.

В Україні налічується 40 національних природних парків. Оголошення кадрових конкурсів у третині з них зумовлене результатами візиту міністра екології на природних ресурсів до Національного природного парку “Гуцульщина”. Як писали “Кадри”, на початку травня Остап Семерак побував із робочим візитом на Івано-Франківщині, після чого доручив звільнити керівника Обласної державної екологічної інспекції. Невдовзі уряд прийняв рішення звільнити Олександра Ковальчука з посади голови Державного агентства лісових ресурсів України – за неперешкоджання варварській і масовій вирубці карпатських лісів.

Залишити коментар