Семерак хоче звільнити голову Державної екологічної інспекції Прикарпаття

Володимир Охотник
п’ятниця, 06 Травень 2016, 16:00
0
На Прикарпатті Остап Семерак (у центрі) побачив незаконні вирубки /facebook.com

Після Великодня міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак поїхав у Національний природний парк “Гуцульщина”, що у Косівському районі Івано-Франківської  області.

“За власною ініціативою оглянув проблемні території незаконних рубок лісів, – прозвітував міністр на своїй сторінці у Фейсбуці. – Масштаби побаченого мене вразили”.

Остап Семерак побачив суцільні вирубки, здійснені без відповідних лімітів, зламані кілометрові смуги дерев, пеньки, лисі схили парку, незаконно встановлені мисливські лісові земельні ділянки, захоплені і здані у приватне користування з порушенням норм законодавства. Тому поїздка завершилася організаційними висновками.

“Враховуючи побачене та беручи до уваги ігнорування численних рішень ряду міністерських комісій Екологічною інспекцією в Івано-Франківські області, дав доручення негайно розглянути доцільність перебування на посаді начальника Державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області Стефурака І. Я.”, – заявив міністр Семерак. А  голові Державної екологічної інспекції України Андрієві Заїці пригрозив суворою доганою – “за самоусунення від контролю за виконанням службових обов’язків та ганебне ставлення до лісового багатства України”.

“Звільняти мене з посади – поза межами компетенції міністра Семерака. Я продовжую працювати, в мене є своє начальство, і це аж ніяк не пан Семерак”, – прокоментував наміри міністра Ігор Стефурак. На посаді начальника Державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області він працює з весни

Залишити коментар