Дмитро Воловик піде з комерції заради директорства в природному парку

Дмитро Гамаш
вівторок, 16 Серпень 2016, 18:47
0
Конкурсна пропозиція Дмитра Воловика (у центрі) виявилася більш конкурентною, аніж плани Олексія Громико (праворуч) та Олега Єлісеєва /menr.gov.ua

Приазовським національним природним парком керуватиме Дмитро Воловик. Саме на його кандидатурі зупинила відбір конкурсна комісія Міністерства екології та природних ресурсів України.

За посаду директора Приазовського НПП також боролися Олексій Громико та Олег Єлісеєв. Обидва мають досвід роботи у природоохоронній галузі.

Колишній керівник парку Олег Єлісеєв виступав першим – так розпорядився сліпий жереб. Замість представити план розвитку національного природного парку у найближчі роки, говорив про свої здобутки на посаді та нарікав на безгрошів’я, яке переслідувало його директорство в останні роки. Олексій Громико представляв свою конкурсну пропозицію другим і вирішив переконати членів комісії, що лише йому під силу буквально кількома дзвінками домогтися розчищення від піску перешийку, яким Молочний лиман з’єднаний із морем. До того ж, за словами конкурсанта, на держпідприємстві досі не вирішене земельне питання. На землевідвід було виділено 2,3 млн грн, але їх зараз не знайти, а колишній директор незабаром отримає повістку в суд через нецільове використання коштів. Про розвиток природоохоронної справи у конкурсній пропозиції Олексія Громики й не згадувалося. Кандидат лише пропонував розпочати разом із приватними інвесторами експлуатацію пляжів на землях, які входять у заповідну зону. Зрештою, увага кандидатів до питань господарської діяльності держпідприємства була тотальною.

У Дмитра Воловика досвіду роботи у природоохоронній галузі взагалі немає. Натомість є управлінські й організаційні навички. Свого часу він очолював Бердянську міжрайонну та Запорізьку регіональну філії держпідприємства “Укрспецзем, а документи на конкурсний відбір подавав у статусі керівника двох фірм “Меридіан” та “Укрзем”.

Перевага Дмитра Воловика над найближчим переслідувачем була незначною, проте її вистачило для перемоги у конкурсі. Призначення на посаду відбудеться після погодження кандидатури місцевою держадміністрацією.

“Буду звільнятися, бо перебування на посаді керівника держпідприємства заборонено поєднувати із комерційною діяльністю”, – запевнив “Кадри” Дмитро Воловик.

Як писали “Кадри”, конкурсний відбір керівника Приазовського національного природного парку Міністерство екології та природних ресурсів України оголосило наприкінці травня.

Залишити коментар