Відбір керівників природоохоронних установ “Меотида” і “Горгани” проведуть повторно

Артур Корсунь
понеділок, 08 Серпень 2016, 15:57
0
Дев'ятьом кандидатам конкурсна комісія Мінприроди відмовила в участі у відборі через брак років роботи на керівних посадах /menr.gov.ua

Конкурсна комісія з відбору керівників підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління Міністерства екології та природних ресурсів України, перевірила інформацію з пакетів документів, які надійшли від претендентів для участі у конкурсному відборі на посади керівників 13 установ природно-заповідного фонду. Із 41 кандидата допуску до участі в конкурсі не отримали дванадцятеро.

Так, Сергій Гладкевич і Геннадій Ємець, які претендували на вакатну посаду керівника Ічнянського національного природного парку, не підтвердили наявність 5-річного стажу роботи за професіями керівників нижчого рівня. Така ж причина відмови в участі в конкурсі Андрію Попадинцю (НПП “Синевир”), Павлу Головатому (НПП “Тузловські лимани”), Володимиру Мокрому та Ростиславу Пікулі (Яворівський НПП), Дану Чекіну, Юлії Калініній та Олександру Шпінову (усі – Нижньодністровський НПП).

Невідповідність освіти кваліфікаційним вимогам перешкодила Юрію Чумаченку позмагатися за крісло директора НПП “Тузловські лимани”, а непогашена судимість завадила Василю Кисляку переобратися керівником природного заповідника “Горгани”. Утім, в.о. директора залишатиметься на посаді ще кілька місяців. Заборона Кисляку брати участь у відборі зробила Ярослава Голинського єдиним учасником конкурсу, тому, керуючись вимогою абзацу 2 п. 9 постанови КМУ від 03 вересня 2008 року “Про проведення конкурсного відбору керівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки”, Мінприроди має оголосити повторний конкурсний відбір.

Жодного пакету документів на надійшло від кандидатів на посаду національного природного парку “Меотида”. Установою, частина земель якої зараз перебуває на непідконтрольній Україні території Донецької області, із липня 2015 року керує Надія Долгова. В ексклюзивному коментарі “Кадрам” в.о. директора “Меотида” запевнила, що подаватиме документи для участі в повторному конкурсі, тільки-но його оголосять.

“На посаду виконувача обов’язків директора я прийшла з посади першого заступника, тому покидати справу, якою займаюся з моменту створення природного парку “Меотида” у 2009-му, не налаштована. Нам треба зберегти парк і його національний статус, як би важко це не було”, – зазначила Надія Долгова.

Як писали “Кадри”, 20 травня 2016 року Міністерство екології та природних ресурсів оголосило конкурсні відбори керівників 12 національних природних парків: Ічнянського, Мезинського, Нижньодністровського, Яворівського, Приазовського, “Деснянсько-Старогутського”, “Черемоського”, “Гетьманський”, “Гуцульщина”,  “Меотида”, “Синевир”, “Тузловські лимани”. Також за результатами конкурсу планували обрати нового директора природного заповідника “Горгани”.

Залишити коментар