Мартинюк прийшов у Мінагропрод із Держгеокадастром у кишені

Артур Корсунь
середа, 27 Липень 2016, 09:11
0
Максим Мартинюк опікуватиметься діяльністю держпідприємств, які перебувають у сфері управління Мінагропроду /agropolit.com

Посада першого заступника міністра агарної політики та продовольства була вакантною усього кілька годин. Замість Ярослава Краснопольського уряд призначив Максима Мартинюка – колишнього голову Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру.

Міністр агарної політики та продовольства одразу ж накреслив завдання перед своїм першим заступником: координувати реалізацію відомчої стратегії реформування галузі “3+5”, зокрема щодо державних програм в АПК, розвитку тваринництва та органічного землеробства та продовжувати земельну реформу. Також Максим Мартинюк опікуватиметься діяльністю держпідприємств, які перебувають у сфері управління Мінагропроду. Іншими словами, очолить конкурсну комісію, яка відбиратиме керівників держкомпаній.

Мартинюка називають людиною прем’єра Гройсмана. Уродженець Одеси у школу пішов у Вінниці, там же закінчив економічний факультет сільськогосподарського інституту, працював юристом райвідділу Пенсійного фонду. Згодом очолив правління ВАТ “Проектно-вишукувальний інститут “Вінницяводпроект”. До переїзду в столицю, три роки – з  2011-го по 2014-й – очолював Департамент архітектури, містобудування та кадастру Вінницької міської ради.

У Києві Максим Мартинюк стрімко зійшов кар’єрною драбиною: за неповні два тижні у березні 2014 року він з посади першого заступника голови Державної архітектурно-будівельної інспекції України дістав першої позиції у ДАБІ. У березні 2015-го очолив Державну службу України з питань геодезії, картографії та кадастру, посаду керівника якої залишив 22 липня 2016 року. Та від насидженого за майже півтора року місця праці далеко не відійшов – того ж 22 липня 2016 року Кабінет Міністрів підпорядкував Держгеокадастр Мінагропроду. Досі відомство перебувало у віданні Мінрегіону. За словами міністра Тараса Кутового, інтеграція Держгеокадастру в Мінагрополітики дозволить суттєво підсилити роботу відомства у напрямку запуску прозорого ринку землі та підвищить оперативність прийняття рішень в сфері державної політики.

Як писали “Кадри”, 22 липня уряд звільнив Ярослава Краснопольського з посади першого заступника міністра аграрної політики та продовольства України.

Залишити коментар