Міністр Кутовий: “Чисельні порушення та непрозорість позбавили конкурс можливості на успіх”

Артур Корсунь
вівторок, 12 Липень 2016, 09:47
0
Cергій Блескун (ліворуч) склав повноваження в.о. директора ДП "Укрспирт" / agropolit.com

Жоден із кандидатів, які потрапили у фінал конкурсного відбору керівника ДП “Укрспирт”, не задовольнив вимог і кваліфікаційних очікувань членів Номінаційного комітету. Конкурс завершився без визначення переможця.

“Чисельні порушення та непрозорість протягом усього останнього етапу конкурсу, який був запущений ще до початку моєї роботи в уряді, автоматично позбавив цей процес можливості на успіх, – прокоментував результати останнього засідання Номінаційного комітету міністр аграрної політики та промисловості Тарас Кутовий.

Кадровий відбір керівника ДП “Укрспирт” буде проведено повторно, уже вчетверте. Кандидатів обиратиме нова селекційна комісія- це ще одна рекомендація Номінаційного комітету.

Під час засідання Номінаційного комітету 5 липня один із кандидатів Сергій Блескун заявив про припинення боротьба за крісло директора. Того ж дня міністр аграрної політики та промисловості Тарас Кутовий припинив його повноваження на посаді директора ДП “Укрспирт”.

“Згідно із постановою Кабінету міністрів № 777, на період проведення конкурсного відбору міністерство призначає виконуючого обов’язки керівника підприємства на строк, який не може перевищувати трьох місяців. Ця вимога постанови була підставою для рекомендації змінити виконуючого обов’язки Сергія Блескуна. Він продовжує займати посаду заступника директора ДП “Укрспирт”, – пояснив міністр.

Тарас Кутовий також висловив сподівання, що на позиції заступника директора Сергій Блескун “прискорюватиме приватизацію та демонополізацію підприємства”.

Як писали “Кадри”, Номінаційний комітет розглядав конкурсні пропозиції чотирьох фіналістів конкурсного відбору директора держпідприємства “Укрспирт”: Сергія Блескуна, Олександра Левчука, Віталія Сосницького та Арвідаса Ліпскіса.

Залишити коментар