На 13 вакансій директорів заповідників подалися 28 кандидатів

Артур Корсунь
вівторок, 21 Червень 2016, 11:11
0
За ініціативи міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака (праворуч), етапи конкурсних відборів будуть відкритими для представників громадськості та ЗМІ /vikna.if.ua

У неділю 19 червня 2016 року закінчився термін подачі документів на участь у конкурсних відборах на 13 вакантних посад директорів установ природно-заповідного фонду, які належать до сфери управління Міністерства екології та природних ресурсів. Кандидатів, які подали свої документи, нарахували не менше 28.

“Термін подачі документів закрився у неділю. Станом на п’ятницю учасників було 23. Зараз уточнюємо, чи не збільшилася кількість пакетів документів за вихідні”, – повідомили “Кадрам” у прес-службі міністерства.

За місяць, відведений на подачу документів, у міністерстві розраховували отримати більшу кількість конкурсних пропозицій.

“Нам потрібні професійні та віддані своїй справі люди. На сьогодні (15 червня. – “Кадри”) ми отримали лише 23 заяви від кандидатів при наявних 13 вакансіях, хоча розраховували отримати значно більше пропозицій, які б дозволили в умовах здорової конкуренції обрати найкращих та найбільш фахових керівників у заповідники та природні парки. Зі свого боку наше міністерство готове забезпечити проведення відкритих та прозорих конкурсів”, – зазначив заступник міністра-керівник апарату Віктор Вакараш. Голова постійної діючої комісії з відбору керівників підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління Мінприроди, також наголосив, що при визначенні переможців конкурсу враховуватиметься досвід, фаховість і професійна репутація кандидата.

За ініціативи міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака, етапи конкурсних відборів будуть відкритими для представників громадськості та ЗМІ, із відеотрансляцією в інтернеті.

Як писали “Кадри”, 20 травня 2016 року Міністерство екології та природних ресурсів оголосило конкурсні відбори керівників 12 національних природних парків: Ічнянського, Мезинського, Нижньодністровського, Яворівського, Приазовського, “Деснянсько-Старогутського”, “Черемоського”, “Гетьманський”, “Гуцульщина”,  “Меотида”, “Синевир”, “Тузловські лимани”. Також за результатами конкурсу планують обрати нового директора природного заповідника “Горгани”.

Залишити коментар