Мінінфраструктури не готове оголосити конкурсний відбір голови “Укравтодору”

Володимир Охотний
п’ятниця, 17 Червень 2016, 12:01
0
На керівника "Укравтодору" не візьмуть традиційного господарника, за яким тягнуться великі корупційні шлейфи / u-drive.com.ua

Міністр інфраструктури Володимир Омелян активно шукає претендентів на посаду голови Державного агентства автомобільних доріг України і вже пригледів три кандидатури. Про це керівник транспортного відомства заявив в інтерв’ю УНІАН.

“Є декілька дуже цікавих кандидатур. Сподіваюсь, що мені вдасться їх вмовити подати свої заявки, коли конкурс буде оголошений. Хочу сказати, що у них високі шанси його виграти”, – зазначив Володимир Омелян.

Зауважимо, що про конкурсний відбір очільника “Укравтодору” Володимир Омелян заявив іще 3 червня 2016 року, представляючи тимчасового керівника держагентства Євгенія Бараха. Проте до офіційного оголошення кадрового конкурсу справа не дійшла, і наразі відомо лише частково, за якими критеріями міністр відібрав свої кандидатури. Володимир Омелян заявив, що не хоче бачити на керівній посаді “Укравтодору” “традиційного господарника”, бо за такими фахівцями завжди тягнуться великі корупційні шлейфи. Натомість, на відміну від керівника “Української залізниці” Войцеха Бальчуна, головний відповідальний за вітчизняні дороги повинен розуміти українські реалії та спілкуватися українською чи російською мовами.

Зрештою, розпочати кадровий відбір керівника “Укравтодору”, за словами міністра, заважає нове законодавство. Оскільки йдеться не про держпідприємство, а про орган виконавчої влади, його керівник отримає статус держслужбовця. Тому відбір відбуватиметься за положеннями Закону “Про державну службу”. Але наразі не створена навіть конкурсна комісія для розгляду конкурсних пропозицій, до складу якої мали б увійти представники уряду та громадськості.

На відміну від кадрових конкурсів з обрання керівників держпідприємств, обрання очільника “Укравтодору” матиме кілька додаткових етапів. Зокрема, для кандидатів влаштують тестування на знання Конституції України, антикорупційного та спеціального законодавства. Також претенденти мають продемонструвати вміння вирішувати ситуативні завдання. На кожному етапі відбору претенденти отримуватимуть залікові бали, за сумою яких наприкінці буде складено рейтинг учасників. Оприлюднити його мають ближче до 45 календарного дня з моменту оголошення кадрового конкурсу.

Як писали “Кадри”, уряд призначив в.о. голови Державного агентства автомобільних доріг України Євгенія Бараха.

Залишити коментар