Кабмін удруге звільнив Писаренка з Держагентства екологічних інвестицій

Маргарита Замкова
середа, 15 Червень 2016, 11:00
0
У Державному агентстві екологічних інвестицій Олександр Писаренко (ліворуч) курував питання міжнародної співпраці /seia.gov.ua

 

Кабінет Міністрів скасував розпорядження № 747 від 20 серпня 2014 року про звільнення Олександра Писаренка з посади заступника голови Державного агентства екологічних інвестицій України. Та чиновник і не думав поновлюватися на підставі постанови Окружного адміністративного суду Києва. Наступним розпорядженням від 8 червня 2016 року уряд звільнив Олександра Писаренка за власним бажанням.

46-річний Олександр Писаренко за освітою перекладач з іноземної мови, політолог-міжнародник. Трудову діяльність розпочав 2005 року головним спеціалістом відділу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції департаменту воєнної політики та стратегічного планування Міністерства оборони. 2008-го уже був державним експертом відділу НАТО та європейської безпеки департаменту зовнішньополітичних аспектів національної безпеки апарату Ради національної безпеки і оборони України. Служив вірою і правдою, за що щороку отримував подяки і грамоти. У Кабінеті Міністрів, куди перейшов працювати 2009-го, доріс до посади головного спеціаліста департаменту юридичного забезпечення секретаріату.

Кар’єру в Державному агентстві екологічних інвестицій України Олександр Писаренко почав будувати 2012-го з уже відповідальної ділянки – Департаменту міжнародного співробітництва, спільного впровадження та обліку парникових газів. Спершу очолив відділ, а за кілька місяців пересів у крісло заступника директора підрозділу, який курував питання так званих “зелених інвестицій”. Із квітня 2014 року Олександр Писаренко працював заступником голови Державного агентства екологічних інвестицій. Із цієї позиції його й було звільнено у серпні – за “одноразове грубе порушення трудових обов’язків. Як довідалися “Кадри” із власних джерел, Писаренкові закинули зловживання коштами, які Україна отримала за Кіотським протоколом.

І хоч суд постановив поновити чиновника на посаді, зробити це практично неможливо – у вересні 2014-го Кабінет Міністрів ліквідував Державне агентство з екологічних інвестицій та передав його функції до Мінекології.

Як писали “Кадри”, Кабмін поновив на посаді й одразу ж звільнив Михайла Коваля, колишнього першого заступника голови Державного агентства екологічних інвестицій.

Залишити коментар