Коваля звільнили з ліквідованої посади аж через півтора року

Маргарита Замкова
середа, 08 Червень 2016, 15:29
0
Михайло Коваль виграв суд щодо свого звільнення, та уряд ліквідував установу, де чиновник працював /seia.gov.ua

Кабмін поновив на посаді й одразу ж звільнив Михайла Коваля, колишнього першого заступника Голови Державного агентства екологічних інвестицій України.

Уряд виконав постанови Окружного адміністративного суду міста Києва від 20 серпня та від 20 листопада 2014-го. У липні того року Михайло Коваль позбувся посади за порушення присяги державного службовця, як сказано в розпорядженні тодішнього прем’єр-міністра Арсенія Яценюка. Чиновника запідозрили в махінаціях із коштами, які держава отримала від продажу квот на викиди парникових газів у рамках Кіотського протоколу. Коваль рішення уряду оскаржив і міг би далі працювати, але ніде – ще у вересні 2014-го Кабінет Міністрів ліквідував Державного агентства екологічних інвестицій України і передавав його функції Міністерству екології та природних ресурсів. Тож чиновник написав заяву про звільнення за власним бажанням, а уряд задовольнив її своїм розпорядженням від 1 червня 2016 року.

Михайло Коваль кілька років пропрацював у різних структурах Міністерства юстиції. Зокрема, у Центрі правових реформ, головним спеціалістом у відділі Державної виконавчої служби, у Департаменті законодавства про правосуддя, правоохоронну діяльність та боротьбу із злочинністю та Департаменту законодавства про правосуддя, правоохоронної діяльності та антикорупційної політики. Також обіймав посади в апараті Урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики, в юридичному департаменті Секретаріату Кабміну та юридичному управлінні Державного агентства резерву України.

У Державне агентство екологічних інвестицій Коваль прийшов у 2012-му. Спочатку працював заступником директора, потім – директором департаменту міжнародного співробітництва, проектів спільного впровадження та національної системи обліку парникових газів. У квітні 2014-го став першим заступником голови агентства.

Як писали “Кадри”, минулого тижня Кабмін поновив на посаді й відразу ж звільнив за Законом “Про очищення влади” колишнього керівника Державної інспекції із захисту прав споживачів Сергія Орєхова.

Залишити коментар