Орєхов повернувся на посаду всього на кілька секунд

Маргарита Замкова
вівторок, 07 Червень 2016, 07:02
0
Люстраційний закон не дозволив Сергію Орєхову знову зайнятися питаннями безпеки харчових продуктів /mf.mediasapiens.ua

 

Колишній голова Державної інспекції із захисту прав споживачів Сергій Орєхов не зумів повернутися на посаду, навіть маючи на руках постанову Київського апеляційного адміністративного суду. Кабінет Міністрів справно виконав припис служителів Феміди від  26 травня 2015 року, а наступним своїм розпорядженням, буквально за кілька секунд, звільнив екс-чиновника – з підстав, передбачених Законом “Про очищення влади”.

Сергій Орєхов народився у Макіївці. Працював юристом, з 2009 року почав працювати у Держспоживстандарті – заступником директора департаменту споживчої політики та реклами та начальником відділу аналізу та моніторингу продовольчих товарів. З грудня 2010-го Янукович призначив його головою Державної служби технічного регулювання України, а в квітні 2011-го підняв до очільника Держінспекції з питань захисту прав споживачів. Власне, саме за цей період співпраці зі злочинним режимом Орєхов потрапив під дію Закону “Про очищення влади”.

З іншого боку, повертати екс-чиновника на посаду було нікуди. Державна інспекція з питань захисту прав споживачів, як і Державна ветеринарна та фітосанітарна служба та Державна санітарно-епідеміологічна служба, ліквідована й реорганізована у  Державну службу з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів іще два місяці тому. Очолює нову структуру у складі Міністерства аграрної політики та продовольства Володимир Лапа.

Залишити коментар