Головного архітектора Києва більше нікому вибирати

Артур Корсун
понеділок, 23 Травень 2016, 15:30
0
Члени розпущеної конкурсної комісії пропишуть критерії для більш прозорого відбору головного архітектора столиці /facebook.com

Засідання 23 травня 2016 року стало останнім для конкурсної комісії з відбору кандидата на посаду головного архітектора Києва. Чиновники, архітектори та представники громадськості ухвалили рішення припинити свої повноваження.

“Члени комісії не дійшли згоди у самій процедурі відбору головного архітектора. Є серйозні критичні зауваження до легітимності рішення щодо кандидатів, які увійшли у п’ятірку фіналісті. Тому на засіданні прийняли рішення: комісію розпустити”, – повідомила у коментарі “Кадрам” член конкурсної комісії Оксана Величко.

За її словами, на базі ліквідованої конкурсної комісії будуть сформовані робочі групи, які підготують рекомендації щодо розділення посади на директора департаменту та головного архітектора (зараз ці посади суміщені. – “Кадри”) та пропишуть критерії для більш прозорого відбору.

“Головного архітектора тепер мають вибирати за положеннями Закону “Про державну службу”. Щоби його оголосити, треба ще сформувати нову конкурсну комісію за участю представників громадськості, а це процедурне питання у законодавстві не прописане. Потім іще два місяці триватиме сам конкурс. Якщо відбір буде успішним, головного архітектора Київ зможе отримати не раніше осені”, – зазначила Оксана Величко.

Як писали “Кадри”, кадровий конкурс на вакантну посаду головного архітектора Києва провалився. Міський голова Віталій Кличко наприкінці березня 2016 року призупинив проведення відбору, а 4 квітня призначив Юрія Тація в.о. директора департаменту містобудування та архітектури.

Залишити коментар