Юрій Тацій: від помічника Столара до головного архітектора столиці

Артур Корсун
вівторок, 05 Квітень 2016, 13:49
0
Колишній народний депутат-"регіонал" Вадим Столар, окрім визнання мецената, має славу реального "господаря Києва"/nacburo.org

Виконуючим обов’язки директора Департаменту містобудування та архітектури став Юрій Тацій. Так мер столиці Віталій Кличко розпорядився заступником директора департаменту-начальника служби містобудівного кадастру, поки головного архітектора Києва не виберуть на прозорому конкурсі.

Юрій Тацій змінив на посаді Ганну Бондар, яка після закінчення щорічної відпустки повернеться на посаду його заступниці.

Новий тимчасовий головний архітектор наразі володіє двома земельними ділянками площею по 1 тис. кв. м. Іще одна земельна ділянка такої ж площі внесена у його декларацію за 2014 рік як власність членів родини. На рахунку в банку Тацій на початок 2015 року тримав понад 1,3 млн. грн.

Звідки такі статки у чиновника з  невеликою зарплатою? Правильно, заробив до початку служіння громаді. У 2007-2012 роках Юрій Тацій був помічником нардепа Вадима Столара. Це його ми бачимо на фото. А Юрій Тацій працював на нього на громадських засадах, скромний настільки, що знайти його фотокартку проблематично.

Характер “громадських засад”, на яких трудився Тацій, полягав, вочевидь, у тому, що разом із іншим помічником “регіонала”  Олександром Костюком, він значився власником кількох фірм, які отримували землю зі щедрих рук столичної влади. Наприклад, “Будмегасервісу” Київрада дала майже гектар у Святошинському районі під торгово-офісний центр, а, скажімо, “Архітектурно-будівельному альянсу” – аж 16 га під житлову забудову над Дніпром.

Хоча можна припустити, що невсипуща жага будувати у Тація – від матері. Ольга Сергіївна Петраковська очолює кафедру землевпорядкування і кадастру Київського національного університету будівництва і архітектури. Це “альма матер” Тація у буквальному сенсі. Тут він навчався, тут він працював у 2001-2014 роках – асистентом, доцентом, з перервами, за сумісництвом. З рідної, майже родинної кафедри землевпорядкування та кадастру Юрій Тацій і пішов у патронатну службу апарату виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації). Став помічником міського голови, а там і департамент містобудування та архітектури упав до ніг.

 

 

 

Залишити коментар