З Міністерства екології пішла остання заступниця Шевченка

Володимир Охотник
четвер, 19 Травень 2016, 11:13
0
Як і екс-міністр екології Ігор Шевченко, Ганна Вронська до приходу на держслужбу зробила кар'єру правника /uba.ua

Ганна Вронська склала повноваження заступника міністра екології та природних ресурсів. У відомстві вона курувала питання євроінтеграції.

Заступником міністра Ганна Вронська стала у травні 2015-го, за кілька місяців до відставки очільника відомства Ігоря Шевченка. До призначення, як і міністр, заступниця зробила кар’єру правника. Юридичну освіту здобула на факультеті міжнародного права в Інститут міжнародних відносин при Київському національному університеті імені Тараса Шевченка та в Школі Case Western Reserve University в Клівленді, США. На міністерську роботу перейшла з юридичної фірми “Вронський, Вронська та партнери”. Це одна з перших так званих “фамільних” компаній, у якій працюють юристи трьох поколінь родини Вронських. Як керуючий партнер, Ганна спеціалізувалася на реструктуризації бізнесу, іноземних інвестиціях та міжнародному арбітражі.

У липні 2015 року Ігор Шевченко залишив посаду, поплатившись за зловживання повноваженнями та корупційні діяння. Підозри у махінаціях з коштами, які Україна отримала в рамках виконання зобов’язань сторін Кіотського протоколу до Рамкової конвенції ООН про зміну клімату, коштували посади і його наступникові Сергієві Курикіну. Після звільнення останнього з лютого 2016-го Ганна Вронська керувала міністерством у статусі виконувача обов’язків до квітня – до приходу на посаду Остапа Семерака.

З відставкою Ганни Вронської штат заступників міністра екології та природних ресурсів залишається одним із найменш укомплектованих. У заступниках Остапа Семерака зараз є лише керівник апарату Віктор Вакараш.

 

 

 

Залишити коментар