Князєв подав у відставку

Артур Корсунь
понеділок, 07 Жовтень 2019, 17:12
0

Сергій Князєв, який із лютого 2017 року очолював Нацполіцію, подав у  відставку.

Рішення піти з посади Князєв прийняв через конфлікт, пов’язаний із кадровими призначеннями. Щоправда, до відставки його підштовхнула і ситуація з його екс-дружиною Вікторією Князєвою, яку 21 вересня 2019 року затримали в пункті пропуску “Рава-Руська – Гребенне” між Україною і Польщею в автомобілі Mersedes-Benz під час перевезення 500 тисяч євро. Як пояснив Князєв, екс-дружина працює у будівельній компанії “Атлант”, із директором якої 78-річним Вадимом Каганом і  перетинала кордон, а півмільйона євро були отримані за продаж торговельного приміщення у центрі Києва.

Як писали “Кадри”, у лютому 2017 року Кабінет Міністрів призначив головою Національної поліції України генерала поліції третього рангу Сергія Князєва. На той час він очолював департамент карного розшуку і мав загальний стаж роботи у правоохоронній системі 28 років.

Вибір претендента на посаду голови Національної поліції міністр внутрішніх справ Арсен Аваков робив із трьох кандидатур, які йому подала Консультативна комісія у складі експерта з верховенства права в проекті “Підтримка реформи системи кримінальної юстиції в Україні” Ради Європи Мікаела Люнгбо, експерта Департаменту юстиції США Рональда Гленсора, консультанта програми допомоги Уряду Канади у підготовці кадрів поліції Джозефа МакАллістера, директора Харківської правозахисної групи Євгена Захарова, директора програмної ініціативи “Права людини і правосуддя” Міжнародного фонду “Відродження” Романа Романова і журналіста Віталія Портнікова. На посаді голови Нацполіції могли опинитися також заступник голови Національної поліції України Костянтин Бушуєв та керівник Координаційного центру з правової допомоги Андрій Вишневський.

Залишити коментар