Вікторія Войціцька очолила Національну освітню асоціацію

Артур Корсунь
неділя, 06 Жовтень 2019, 13:23
0

В Україні створено Національну освітню асоціацію. Це некомерційна спілка громадських організацій, задіяних до виробництва освітнього контенту.

Правління громадської спілки “Національна освітня асоціація” очолила Вікторія Войціцька, народний депутат України 8-го скликання.

“НОА представляє інтереси більшості підприємств галузі навчального книговидання, які випускають понад 80% друкованих та електронних підручників та навчально-методичних посібників для українських шкіл. Виробники навчальних матеріалів об’єдналися заради реформи галузі, яка тривалий час функціонувала непрозоро й неефективно. Від об’єднання виробників освітніх матеріалів виграють насамперед здобувачі освіти, оскільки отримають більшу кількість якісних навчальних продуктів”, – зазначила Вікторія Войціцька.

За її словами, Національна освітня асоціація сприятиме Міністерству освіти і науки у швидшій реалізації реформи шкільної освіти.

“Ми готові підтримати ініціативи Міністерства освіти і науки в реформуванні системи освіти. Процес створення та забезпечення шкіл підручниками має шанс вийти на новий рівень внаслідок повноцінного та прозорого діалогу влади, бізнесу, експертного середовища, усіх зацікавлених у якісному освітньому процесі і насамперед батьків школярів як найбільш зацікавлених у якісній освіті”, – розповіла Вікторія Войціцька.

До складу Національної освітньої асоціації входять провідні українські видавництва “Ранок”, “Генеза”, “Оріон”, “Літера ЛТД”, “Основи”,  а також громадські організації “На крилах успіху”, “Грані інтелекту”, “Global Educational Discovery”, задіяні у розробці, випуску, поширені навчальної літератури та її використанні в освітньому процесі.

Залишити коментар