Екс-міністр економіки наглядатиме за “Укроборонпромом”

Артур Корсунь
четвер, 13 Червень 2019, 11:53
0
Весною 2019 року Айварас Абромавичус (праворуч) став економічним радником кандидата у президенти Володимира Зеленського

Колишній міністр економіки та торгівлі Айварас Абромавичус отримав посаду члена наглядової ради державного концерну “Укроборонпром”.

Абромавичусу 43 роки, родом він з Вільнюса. 2008 року переїхав до Києва. До того зацмався справами шведського інвестиційного фонду East Capital у Швеції та Росії. У вересні 2014-го очолив Міністерство економічного розвитку та торгівлі в уряді Арсенія Яценюка. У лютому 2016 року заявив намір податим у відставку. Він звинуватив Ігоря Кононенка, першого заступника голови парламентської фракції “Блок Петра Порошенка”, у проштовхуванні “своїх людей” на посаду гендиректора компанії “Укрхімтрансаміак”, яка експортує російську сировину на Одеський припортовий завод. Проте пробув на посаді до відставки усього уряду у квітні 2016 боку року. Через три роки Айварас Абромавичус став економічним радником кандидата у президенти Володимира Зеленського.

За указом президента, Ярослав Скалько та Ігор Черкаський позбулися посад у Наглядовій раді “Укроборонпрому” у зв’язку із закінченням терміну повноважень. Очолює наглядову раду ректор НТУУ “Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського” Михайло Згуровський.

Залишити коментар