Кравцова призначать керівником “Укрзалізниці”

Артур Корсунь
четвер, 03 Січень 2019, 17:55
0
Голова Наглядової ради "Укрзалізниці" Шевкі Аджунер (праворуч) запропонував Євгена Кравцова (у центрі) на посаду керівника правління компанії

Наглядова рада ПАТ “Українська залізниця” призначила Євген Кравцова головою правління компанії терміном на три роки.

 

“Радий, що в 2018 році була завершена реформа корпоративного управління “Укрзалізниці”. Фактично, це перша державна компанія, яка повністю пройшла цю процедуру. Було обрано Наглядову раду, рішенням Кабміну до компетенції Наглядової ради було включено питання висунення кандидатури на посаду керівника “Укрзалізниці”, що, власне, в грудні було зроблено. Наглядова рада УЗ складається із фахівців, які змогли незалежно прийняти рішення. Я радий, що вони зупинилися на кандидатурі Кравцова”, – прокоментував призначення міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Кандидатом на посаду Кравцов став у грудні 2018 року.  Наглядову ради “Укрзалізниці” очолює Шевкі Аджунер.

Повноправне управління компанією Євген Кравцов отримає після урядового затвердження рішення Наглядової ради. Після цього він втратить місце у Наглядовій раді.

“Переконаний, що Кравцов не повторить історію Бальчуна… У нього вже є певні досягнення на цьому шляху: завершення будівництва Бескидського тунелю, запуск аероекспресу, фіналізація контракту з General Electric… Надалі стабілізація компанії, реформа, очищення від корупції – це виклики, які стоять перед Кравцовим та Наглядовою радою”, – додав міністр Омелян.

Як писали “Кадри”,  Євген Кравцов очолив правління ПАТ “Українська залізниця” у серпні 2017 року після відставки поляка Войцеха Балчуна. За освітою він правник, також здобув диплом менеджера зовнішньоекономічної діяльності. Працював у юридичній фірмі “Астерс”. У січні 2015-го прийшов в “Укрзалізницю” на посаду радника генерального директора. Згодом очолив департамент реформування і корпоративного розвитку. Із березня по травень 2016 року виконував обов’язки гендиректора, після чого перейшов на посаду заступника міністра інфраструктури.

Залишити коментар