Секретаря комітету нацбезпеки звільнили після погроз голови

Артур Корсунь
четвер, 08 Листопад 2018, 11:36
0
Тетяна Блистів із вересня 1999-го по березень 2014-го працювала помічником-консультантом народних депутатів Віктора Веретенникова, Юрія Джоджика, Олега Лукашука та Сергія Пашинського

Тетяна Блистів більше не очолює секретаріат комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони.

Рішення про її звільнили з держслужби за рішенням керівника апарату Верховної Ради Петра Бондара. За словами секретаря комітету, нардепа від БПП Івана Вінника, Блистів звільнили з держслуби за порушення присяги державного службовця.

У липні Тетяна Блистів поскаржилась на керівника комітету нардепа Сергія Пашинського, який, за її словами, у приміщенні комітету погрожував вбивством їй та її родині.

“У нашої сім’ї є реальні підстави побоюватися здійснення цієї погрози як самим Пашинським, так і іншими особами, оскільки Пашинський С. В. сказав мені, що я ще не знаю, хто він такий і що у нього для таких, як я, є “спеціально навчені люди”. Крім того, Пашинський С. В. повідомив мені, що він дуже багата людина, а саме, що його стан становить 10% ВВП України, а я – ніхто в цьому світі”, – написала Блистів у заяві в Генеральну прокуратуру. ГПУ провадження відкрила й передала його у Службу безпеки України.

Сергій Пашинський звинувачення заперечив, натомість заявив, що Блистів було викрито в крадіжці зарплати.

Блистів почала кар’єру у грудні 1985 року старшою піонервожатою Вінницької середньої школи №17. Потім працювала ткалею Чернівецького виробничого бавовняного об’єднання “Восход”.

За першою освітою – режисер-педагог, 1993 року закінчила Рівненський державний інститут культури . Комерційну освіту здобула 1995 року у Дніпродзержинському комерційному технікумі, управлінську – 2001 року в Українській академії державного управління при Президентові України, правничу – 2009 року у Харківському національному університеті внутрішніх справ.

З вересня 1999-го – помічник-консультант народних депутатів Віктора Веретенникова (на платній основі), Юрія Джоджика (на громадських засадах), Олега Лукашука (на платній основі). Із народним депутатом Сергієм Пашинським упродовж його каденцій 5-7 скликань працювала на платній основі, а під час 8-го скликання – на громадських засадах.

У березні 2014 року очолила управління забезпечення діяльності голови Адміністрації президента України. Секретаріатом комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони керувала з березня 2017 року.

Нагороджена подякою голови Верховної Ради України (2015), грамототою Верховної Ради України (2016), почесною грамотою Кабінету Міністрів України (2017).

Залишити коментар