Голова Держрезерву залишився на посаді з підозрою та доганою

Артур Корсунь
понеділок, 08 Жовтень 2018, 10:05
0
Голосіївський районний суд Києва 5 жовтня відпустив голову Державного агентства резерву Вадима Мосійчука під особисте зобов’язання

Співробітник прокуратури Києва провели обшук у помешканні голови Державного агентства резерву України Вадима Мосійчука. Його підозрюють у нанесенні державі збитків через незаконну зміну місця зберігання зерна.

За версією прокуратури, 2017 року Вадим Мосійчук розпорядився перемістити зерно із Харківської області у Черкаську через загрозу втрати врожаю.

“Збитки від такого наказу чиновника перевищили 6 мільйонів гривень”, – зазначив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Проти Мосійчука відкрито кримінальне провадження за статтею “службова недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки” Кримінального кодексу України. Максимально можливе покарання – п’ять років в’язниці.

Раніше Комісія з питань вищого корпусу державної служби відкрила дисциплінарне провадження щодо голови Держрезерву за його візит у Литву 23-25 ​​травня. Напередодні поїздки Вадим Мосійчук просив першого віце-прем’єр-міністр Степана Кубіва про  дозвіл на це відрядження, щоби провести консультації та переговори з щодо створення держрезерву нафти в Україні. Проте продання Кубів не погодив. Загалом початку 2017 року Мосійчук 9 разів перебував у відрядженнях, зокрема в Австрії, Словаччині, Сербії та Китаї, і щоразу – без дозволу керівника Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

На посаду голови Державного агентства резерву Вадима Мосійчука призначили в липні 2015 року. На початку жовтня 2018 року Кабінет Міністрів оголосив йому догану – за допущення дисциплінарного проступку (перевищення службових повноважень).

Попри оголошені догани та підозру, Вадим Мосійчук залишається на посаді. Голосіївський районний суд Києва 5 жовтня відпустив його під особисте зобов’язання. До 3 грудня 2018 року голова Держрезерву мусить утримуватися від спілкування зі свідками у кримінальному провадженні, прибувати за кожною вимогою слідчого, прокурора або суду, повідомляти про зміну місця проживання та здати документи для виїзду за кордон.

Залишити коментар