Конкурс у НАЗЯВО почнеться у жовтні

Володимир Кочетков
субота, 01 Вересень 2018, 09:34
0
У вересні 2016 року уряд призначив Сергія Храпатого керівником секретаріату Національного агентства з підвищення якості вищої освіти

Кабінет Міністрів визначив вимоги до кандидатів, критерії оцінки та порядок відбору 25 членів Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

Так, усі кандидати повинні вільно володіти українською, мати диплом про вищу освіту, науковий ступінь або вчене звання та досвід наукової роботи. Від представників роботодавців, які також мають увійти до складу Нацагентства, вимагається досвід роботи за фахом. А студенти (курсанти) мають підтвердити свій статус здобувача освіти.

Конкурсантів розподілять на 11 груп, відповідно до квот представників різних сфер в агентстві.

studway_nyazavo2-1

Конкурсна комісія враховуватиме досвід роботи кандидатів у міжнародних чи вітчизняних організаціях, навчання за кордоном, професійні досягнення та інше. Кожен член конкурсної комісії оцінюватиме конкретного учасника за кожним із критеріїв за десятибальною шкалою. Результати будуть зведені у конкурсну таблицю. При цьому максимальну і мінімальну сумарні оцінки під час підрахунку не враховуватимуть.

Оголошення конкурсу очікується у на початку жовтня.

Як писали “Кадри”, Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти створене 15 квітня 2015 року. НАЗЯВО  формуватиме вимоги до системи забезпечення якості вищої освіти, розроблятиме положення про акредитацію освітніх програм, проводитиме експертизи для видачі ліцензій на провадження освітньої діяльності. Кількісний склад агентства становить 25 осіб.

У вересні 2016 року уряд призначив Сергія Храпатого керівником секретаріату Національного агентства з підвищення якості вищої освіти.

Залишити коментар