Глущенко перейшла на посаду Шкляра

Артур Корсунь
понеділок, 14 Травень 2018, 06:44
0
Сергій Шкляр передав посаду заступника міністра з питань виконавчої служби Світлані Глущенко/ minjust.gov.ua

Кілька урядових рішень 10 травня 2018 року змінили конфігурацію заступників міністра юстиції Павла Петренка.

Першим розпорядження посади заступника міністра з питань виконавчої служби позбувся Сергій Шкляр. Заяву про відставку чиновник написав за власним бажанням. Заступника міністра Шкляр став у березні 2015 року. До того  13 років працював в адвокатському об’єднанні “Арцінгер”, де побудував кар’єру від юриста до генерального директора. На міністерській роботі координував діяльність департаментів державної виконавчої служби та з питань судової роботи та банкрутства, а також науково-дослідних установ судових експертиз.

Наступне урядове розпорядження про звільнення стосувалося Світлани Глущенко.

Колишній директор департаменту забезпечення діяльності судової палати в цивільних справах Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ прийшла на роботу Міністерство юстиції наприкінці року. На посаді заступника міністра Світлана Глущенко координувала роботу та діяльність департаментів із питань правосуддя та національної безпеки і реєстрації та систематизації правових актів. Ці підрозділи безпосередньо підпорядковані державному секретарю міністерства. Та в уряді вирішили віддати Глущенко всю виконавчу службу, тому двома розпорядженнями звільнили її з однієї посади і призначили на вакантну після звільнення Шкляра.

У міністра юстиції Павла Петренка відтак залишилося шість заступників. Першим заступником міністра працює Наталія Бернацька, а компанію заступників складають Світлана Глущенко, Олена Сукманова, Сергій Петухов, Денис Чернишов та Іван Ліщина.

Упродовж 2017 року посади заступників міністра юстиції покинули Андрій Вишневський та Павло Мороз. Цьогоріч у лютому заяву про відставку написав Гія Гецадзе, який працював заступником міністра юстиції так само три роки, як і Сергій Шкляр.

Найближчим часом міністр Петренко може позбутися іще одного “старожила” з 2015 року – першого заступника Наталію Бернацьку готують до посади у Центральній виборчій комісії.

Залишити коментар