Карп звільнили з Міненерговугілля

Артур Корсунь
четвер, 03 Травень 2018, 19:11
0
Галина Карп (праворуч) була призначена на посаду заступника голови Міненерговугілля у липні 2016 року

Кабінет Міністрів звільнив Галину Карп із посади першого заступника міністра енергетики та вугільної промисловості.

Про відставку Галини Карп говорили ще на початку березня 2018 року. Причиною могли стати претензії до заступника міністра з боку правоохоронців стосовно постачання гірничо-шахтного обладнання на державні шахти. Також, за словами голови Незалежної профспілки гірників України (НПГУ) Михайла Волинця, Галина Карп, Андрій Венгрин, якого вважають так званим “наглядачем за галуззю”, та невідомий бізнесмен обговорювали схему розкрадання бюджетних коштів, призначених на купівлю саморятівників для шахтарів “Селидіввугілля”, “Львіввугілля” та “Волиньвугілля”.

До призначення першим заступником міністра енергетики та вугільної промисловості Галина Карп очолювала фінансовий департамент Івано-Франківської обласної державної адміністрації і мала партійний квиток пропрезидентської партії “Солідарність”. Досвід міністерської роботи здобувала у департаменті місцевих бюджетів Міністерства фінансів України, яким керувала у 2000-х.

У березні 2018 року з посади заступника міністра енергетики звільнився Ігор Прокопів.

Як писали “Кадри“, у липні 2016 року Галина Карп була призначена на посаду першого заступника міністра Міненерговугілля.

Залишити коментар