Директорів шкіл вибиратимуть на конкурсах

Артур Корсунь
середа, 02 Травень 2018, 10:20
0

Керівників державних і комунальних закладів середньої освіти обиратимуть на конкурсній основі. Наказ про загальні засади проведення відборів підписала міністр освіти Лілія Гриневич.

Конкурси оголошуватимуть управління освіти як засновники закладів загальної середньої освіти. Рішення про проведення конкурсу прийматимуть у трьох випадках: при утворенні нового закладу загальної середньої освіти, за два місяці до завершення строкового трудового договору (контракту) з чинним директором та впродовж десяти робочих днів з дня дострокового припинення його повноважень чи визнання попереднього конкурсу таким, що не відбувся.

Також засновники шкіл формуватимуть конкурсні комісії чисельністю від 4 до 16 представників громадських об’єднань батьків учнів та керівників закладів загальної середньої освіти відповідної адміністративно-територіальної одиниці.

Конкурсна комісія відбиратиме конкурсантів на підставі резюме, документа про вищу освіту не нижче ступеня магістра (спеціаліста), підтвердження стажу педагогічної діяльності не менше трьох років, мотиваційного листа та інших документів, які підтверджуватимуть професійні або моральні якості. Претенденти на посаду мають продемонструвати знання законодавства у сфері загальної середньої освіти та концепції реформування середньої освіти “Нова українська школа”, письмово вирішити ситуаційне завдання та презентувати плану розвитку школи.

Загальна тривалість конкурсу не може перевищувати двох місяців з дня його оголошення. Більшість відборів учителів припаде на літні місяці.

Залишити коментар