Проти керівника “Укртрансбезпеки” почати службове розслідування

Артур Корсунь
четвер, 12 Квітень 2018, 14:04
0
Голові Державної служби України з безпеки на транспорті Михайлу Ноняку загрожує звільнення / dsbt.gov.ua

Кабінет Міністрів відсторонив Михайла Ноняка від посади голови Державної служби України з безпеки на транспорті (“Укртрансбезпека”).

Чиновникові загрожувало звільнення – відповідне подання на засідання уряду підготував міністр інфраструктури Володимир Омелян. Підставою стали свідчення “тотальної корупції та зловживань”, виявлені антикорупційною перевіркою. Прикметно, що про відсторонення Михайла Ноняка від посади першим повідомив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк, у компетенції якого й перебуває антикорупційна політика МІУ. Проте Ноняк відбувся лише відстороненням й службовим розслідуванням.

“Від самого початку знав, що за кожним моїм кроком спостерігають тисячі очей: моїх побратимів із Майдану, моїх друзів, які зі зброєю в руках боронять Україну від московського окупанта, і звичайно ж ті, які хочуть повернути старі корупційні схеми. Знав що будуть шукати кожну помилку в роботі. Та й зрештою, мене виховали такою людиною, що якщо за щось беруся, то виконую на совість. Переконаний, що такі перевірки мають відбуватися регулярно і не за чиєюсь кляузою, а для того, щоб Уряд, Прем’єр-Міністр, українське суспільство знали реальну картину справ у кожній службі, у кожному міністерстві. Мені нема чого приховувати, і повірте, я маю що сказати! Я готовий до будь-якої перевірки”, – відреагував Ноняк на своїй сторінці у Фейсбук.

Відсторонення від посади Михайло Ноняк отримав напередодні другої річниці керівництва у Державній службі України з безпеки на транспорті. До призначення у 2016-му два роки  обіймав посаду заступника міністра доходів і зборів України.

Залишити коментар