Амосову звільнили з посади керівника Національного медичного університету

Артур Корсунь
середа, 04 Квітень 2018, 10:11
0
Катерина Амосова очолювала Національний медичний університет ім. О.Богомольця з лютого 2014 року / nmu.ua

Державний секретар Міністерства охорони здоров’я Артем Янчук 30 березня підписав наказ про звільнення Катерини Амосової з посади ректора Національного медичного університету ім. О.Богомольця.

Звільнення Амосової відбулося на 40 день після відсторонення від посади. У лютому 2018 року міністерська перевірка виявила, що керівництво Національного медичного університету ім. О.Богомольця не розпочало переговорну процедуру та не уклало договір із Центром тестування на проведення ліцензійних іспитів “Крок”, таким чином зірвавши проведення обов’язкового ліцензійного іспиту “Крок 1. Стоматологія” для студентів.

Обов’язки за посадою відстороненої Амосової у МОЗ поклали на член-кореспондента Національної академії медичних наук України, доктора медичних наук, професора Михайла Захараша. Та йому не вдалося відразу ж потрапити у кабінет ректора – 20 лютого представники студентського самоврядування заблокували двері. Спонтанний страйк студентів на підтримку відстороненого ректора вщух до кінця місяця. На початку березня Катерина Амосова поновилася на посаді за рішенням Окружного адміністративного суду Києва, та Міністерство охорони здоров’я  відсторонило ректора новим наказом 6 березня. Остаточне звільнення відбудеться 16 квітня.

Катерина Амосова очолювала Національний медичний університет ім. О.Богомольця з лютого 2014 року.

 

Залишити коментар