Доки триває відбір директора, “Укрхімтрансаміак” очолив Шліхта

Артур Корсунь
середа, 14 Березень 2018, 19:29
0
До квітня 2015 року Валентин Шліхта (ліворуч) кілька років керував департаментами у Державному агентстві екологічних інвестицій України / euukrainecoop.net

Державне підприємство “Укрхімтрансаміак” отримало чергового виконувача обов’язків директора. Уряд погодився із пропозицією Міністерства економічного розвитку і торгівлі посадити у крісло керівника Валентина Шліхту.

Магістрові державного управління Шліхті 55 років. За освітою інженер-гідротехнік, кандидат технічних наук. Закінчив Український інститут інженерів водного господарства. Наукову кар’єру почав молодшим науковим співробітником Рівненського технічного університету. Наприкінці 1992 року очолив компанію “Джейсон Маккензі”, яка займалася інформаційними технологіями. Через 5 років став до керма ВАТ “Газотрон”, яке спеціалізувалося на виробництві електронних приладів, а з початку 2000-х очолював консалтингову компанію “Джейсон Маккензі Україна”. За сумісництвом читав економіку на кафедрі менеджменту Рівненської філії Європейського університету.

До липня 2017 року Валентин Шліхта працював на посаді заступника голови Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України, на яку був призначений у квітні 2015-го. До того кілька років керував департаментами у Державному агентстві екологічних інвестицій України.

Досі ДП “Укрхімтрансаміак” очолював заступник директора з виробничо-технічних питань Ігор Трегубенко. Обов’язки директора він почав виконувати з лютого 2017 року, замінивши Олександра Усенка.

Призначення Шліхти виконувачем обов’язків директора ДП “Укрхімтрансаміак” відбулося на тлі незавершеної процедури конкурсного відбору керівника. Уряд вже втретє шукає постійного директора. Конкурсний відбір, який стартував наприкінці листопада 2017 року, здавалося б, уже вийшов на фінішну пряму: комісія відібрала з 32 кандидитів чотири кандидатури, але вирішального слова Номінаційний комітет не може сказати вже другий місяць – засідання не проводять через відсутність кворуму.

Минулого місяця з ініціативами реформувати роботу Комітету з призначень виступив перший віце-прем’єр-міністр України Степан Кубів. Але справа з місця не зрушила.

Залишити коментар