“Укроборонпром” отримав Букіна в гендиректори

Артур Корсунь
середа, 28 Лютий 2018, 13:33
0
Указ про призначення Павла Букіна (у центрі) гендиректором державного концерну "Укроборонпром" президент Петро Порошенко (праворуч) підписав 21 лютого 2018 року / http://ukroboronprom.com.ua

Гендиректор “Укрспецекспорту” Павло Букін пересів у крісло керівника державного концерну “Укроборонпром”. Указ про його призначення президент Петро Порошенко підписав 21 лютого 2018 року.

Букін замінив на посаді Романа Романова, звільненого 12 лютого. А вже 13 лютого з’явилося повідомлення Наглядової ради про завершення підбору кандидатур на посаду генерального директора.

“Відповідно до кращих світових практик, призначення генерального директора – це компетенція наглядової ради, і наглядова рада повинна бути залучена до відбору нового директора. Проте, по-перше, відповідно до чинного законодавства, сьогодні подання кандидатур на посаду генерального директора концерну – це прерогатива Прем’єр-Міністра України, а не наглядової ради “Укроборонпрому”. По-друге, викликає подив те, що підбір кандидатів завершується уже на наступний день після звільнення Романа Романова, і цей підбір відбувся у такий непрозорий спосіб”, – зазначили у Незалежному антикорупційному комітеті з питань оборони (НАКО).

Із квітня 2015 року Букін виконував обов’язки гендиректора, а з лютого 2016-го очолив державну компанію “Укрспецекспорт”, яка є національним експортером озброєння. Досвід управління “Укроборонпромом” у Букіна є – у 2012-2013 роках працював тут заступником гендиректора.

Як писали “Кадри”, прохання про відставку з посади генерального директора держконцерну “Укроборонпром” Роман Романов подав на початку грудня 2017 року.

Залишити коментар