Митниця готова до збільшення потоку громадян із початком безвізу

Володимир Охотний
середа, 24 Травень 2017, 16:40
0
В.о. голови ДФС Мирослав Продан закликав громадян вибирати найменш завантажені пункти пропуску, користуючись онлайн-сервісом "Кордон / sfs.gov.ua

Уже в перші дні дії безвізової угоди з Євросоюзом українці перетинатимуть кордон із максимально прискореним проходженням митного контролю. Про це заявив в. о. керівника Державної фіскальної служби Мирослав Продан під час візиту на міжнародний пункт пропуску “Ягодин” у Волинській області, повідомляє УКРІНФОРМ.

Продан зазначив, що дав співробітникам митниць відповідне доручення, виконання якого жорстко контролюватиме.

“Ми розуміємо всю відповідальність, яка виникне перед працівниками митниці, оскільки вже зараз наші колеги прикордонники прогнозують збільшення пасажиропотоку в перші дні безвізу на 30 відсотків. Наше завдання – зробити все від нас залежне, щоби не допустити черг і при цьому не знизити якість контролю. Упевнений, що із завданням ми впораємося. Митниця буде повністю готова до збільшення потоку громадян з початком дії безвізу”, – заявив в.о. голови ДФС.

За словами Мирослава Продана, лібералізація кордонів із європейськими країнами дозволить українцям більше подорожувати, переймати європейські цінності та культуру.

“Ми розуміємо, наскільки важливо створити умови для комфортного перетину кордону”, – розповів Мирослав Продан. Він також додав, що у зв’язку із введенням безвізового режиму проводяться регулярні зустрічі та консультації з представниками митних служб сусідніх держав.

В.о. голови ДФС закликав громадян вибирати найменш завантажені пункти пропуску, користуючись онлайн-сервісом “Кордон”, який дозволяє отримувати в оперативному режимі інформацію про середній час проходження кордону.  А в разі виникнення будь-яких труднощів – звертатися на “гарячу лінію” митниці. “За необхідності буду підключатися особисто”, – пообіцяв Мирослав Продан.

Він також наголосив, що для підвищення якості обслуговування громадян митниця продовжує модернізацію пунктів пропуску, зокрема і за рахунок грантових коштів. “17,1 млн. євро – це грантові гроші Євросоюзу. Програмою передбачена реалізація шести великих інфраструктурних проектів. Наприклад, реконструкція міжнародних пунктів пропуску “Устилуг”, “Ужгород”. А на пункті пропуску “Ягодин” передбачено встановлення високотехнологічного обладнання”, – розповів Продан. За його словами, ще 100 млн євро Україна отримає в рамках Угоди з надання кредиту пов’язаної допомоги. Ці кошти також спрямують на розвиток митної інфраструктури та пунктів пропуску.

За даними ДФС, щодня західний кордон України через пункти пропуску перетинають близько 30 тис. легковиків, понад 3 тис. вантажівок, близько 450 автобусів та понад 3 тис. залізничних вагонів.

Раніше в Держприкордонслужбі заявляли, що в перші дні набуття чинності безвізового режиму з Євросоюзом очікується збільшення пасажиропотоку на 30%. Безвізовий режим для короткострокового перебування у країнах Шенгенської зони терміном до 90 днів запрацює з 11 червня.

Залишити коментар