Майданюк зберіг директорство в “Укртранснафтопродукті”

Артур Корсунь
п’ятниця, 12 Травень 2017, 11:00
0
Директорові Одеського нафтопереробного заводу Миколі Муту не вдалося переконати конкурсну комісію у відповідності своєї кандидатури посаді керівника державного підприємства "Укртранснафтопродукт" / odessamedia.net

Конкурсна комісія Міністерства енергетики та вугільної промисловості не змогла обрати претендента на вакантну посаду генерального директора державного підприємства “Укртранснафтопродукт”.

Відбір претендентів проводили 10 травня 2017 року. До участі в конкурсі зголосилися п’ятеро кандидатів. Це колишній директор “Укртранснафтопродукту” Володимир Гаврилов і керівник окремого підприємства держпідприємства “Одеський НПЗ” Микола Мут, які, за словами екс-президента Асоціації операторів ринку нафтопродуктів Леоніда Косянчука, є креатурами народного депутата від “Народного фронту” Сергія Пашинського. Також подалися на конкурс два виконувачі обов’язків: Євген Майданюк із “Укртранснафтопродукту” та Юрій Гнітецький із ДП “Державна нафтогазова інспекція”. П’ятим кандидатом був Віктор Полубінський – колишній помічник нардепа Ігоря Палиці та учасник конкурсного відбору директора ДП “Укрспирт”.

“За жодні гроші, навіть за зарплату очільника НАКу (голова правління НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв отримує понад мільйон гривень зарплати щомісяця, а сумарна винагорода може досягати 3,123 млн грн. – “Кадри”) не погодився би на участь у цьому конкурсі. Бо рано чи пізно шило з мішка вилізе і хтось має понести відповідальність за вкрадені понад 100 тисяч тонн так званих нафтопродуктів Курченка”, – зазначив Леонід Косянчук.

Комісія заслухала всі п’ять конкурсних пропозицій учасників відбору й після обговорення дійшла висновку, що жодна з них не забезпечить належну ефективність управління держпідприємством. Відтак міністрові Ігорю Насалику доведеться оголошувати новий конкурсний відбір. Євген Майданюк тим часом залишиться у кріслі керівника державного підприємства у статусі виконувача обов’язків.

Як писали “Кадри”, на початку березня 2017 року Міністерство енергетики та вугільної промисловості оголосило конкурсний відбір на заміщення вакантної посади керівника ДП “Укртранснафтопродукт”.

Залишити коментар