Майзель звільнив місце куратора “Київпастрансу”

Артур Корсунь
понеділок, 01 Травень 2017, 11:59
0
У грудні 2016 року Сергій Майзель пройшов тестування на поліграфі в Київському науково-дослідному інституті судових експертиз при Міністерства юстиції / facebook.com

Рік Сергія Майзеля при посаді керівника департаменту транспортної інфраструктури Київської міської адміністрації закінчився – міський голова підписав розпорядження з звільнення чиновника з 25 квітня 2017 року.

Майзель прийшов на цю посаду торік за п’ять днів до вступу в силу нового Закону “Про державну службу”. Останній передбачав обрання керівника на відкритому конкурсі, тому розпорядження міського голови про призначення директора департаменту транспортної інфраструктури сприйнялося як бажання поставити на посаду контрольовану людину.

Навряд чи Майзель потрапив би тоді на посаду в результаті відбору. Так, в уродженця Заболотова на Івано-Франківщині є дипломи магістра з державного управління зі спеціалізації “управління містом” Академії управління при Президентові України (2013) та управлінця у сфері нерухомості та менеджменту Інституту нерухомості та менеджменту (2003, Чикаго, США). У його трудовій записи починаються із 1994 року, коли став завідувачем будинку культури рідного міста. А вже з наступного року заробляв як приватний підприємець. У столицю перебрався у 2009 році на посаду помічника-консультанта народного депутата Василя Кравчука. Далі опановував чиновницькі університети: у 2011-2012 роках  очолював відділ транспорту та інформаційних  технологій Деснянської районної державної  адміністрації, у 2014-му – став заступником начальника комунального підприємства “Київжитлоспецексплуатація”, а восени того року – генеральним директором “Київпастрансу”. Головне транспорте комунальне підприємство очолював до квітня 2016-го, а далі курував його діяльність. І за такої багатої біографії стажу роботи на державній службі Сергій Майзель на той момент мав усього 1 рік, 4 місяці і 27 днів. Тому в разі проведення конкурсу не пройшов би кваліфікацію, яка, відповідно до пункту 3 частини другої статті 20 Закону “Про державну службу”, вимагає стажу не менше двох років.

Тепер у Майзеля такий стаж є. Але чи захоче екс-чиновник брати участь у конкурсі, коли його оголосять? Подейкують, що написати заяву на звільнення з посади Сергія Майзеля підштовхнули результати перевірок господарської та фінансової діяльності “Київпастрансу”, яку у березні 2017 року провели фахівці Служби безпеки України та Генеральної прокуратури. Уже встановлено, що посадовці-комунальники уклали з фіктивними підприємствами низку угод на придбання палива і запчастин, і через таку схему викачали з рахунків транспортного підприємства понад 30 мільйонів гривень. Запитань у цій справі наразі більше, ніж відповідей.

Обов’язки керівника департаменту Віталій Кличко поклав на першого заступника директора Івана Шпильового, який на цій посаді працює з 19 серпня 2010 року. Конкурс на вакантну посаду наразі не оголошений.

Як писали “Кадри”, Сергій Майзель очолив департамент транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації 25 квітня 2016 року.

Залишити коментар