Прокопів втратив президентську посаду

Артур Корсунь
середа, 22 Березень 2017, 16:12
0
Рішення про звільнення президента ПАТ "Укртрансгаз" пов'язане з виявленими порушеннями при проведенні тендерів / utg.ua

Президент  ПАТ “Укртрансгаз” Ігор Прокопів втратив посаду.

Рішення про звільнення президента ПАТ “Укртрансгаз” пов’язане з виявленими порушеннями при проведенні тендерів, зазначив голова правління держхолдингу Андрій Коболєв. Аудит проводила компанія Deloitte & Touche.

“У рамках стандартної процедури аудиту фінансових результатів групи ми отримали від зовнішнього незалежного аудитора висновок, згідно з яким він не зміг отримати достатніх аудиторських доказів для підтвердження цілого ряду закупівель Укртрансгазу і, відповідно, коректності їх відображення у фінансовій звітності компанії”, – сказав Коболєв.

Прокопів керував “Укртрансгазом” із серпня 2014 року. На початку осені 2016 року він почав відкрито конфліктувати із керівництвом “Нафтогазу”, критикуючи його в затримках узгодження рахунків для оплати послуг контрагентів. А після  переходу “Нафтогазу” під управління Кабміну  компанія скасувада одну з найбільших закупівель “Укртрансгазу” — реконструкцію трьох газокомпресорних станцій на загальну суму 4 млрд грн.

Відставку Прокопіва також погодила наглядова рада “Нафтогазу”. Обов’язки президента компанії тимчасово виконує перший віце-президент Мирослав Химко. Конкурсний відбір кандидатів планується оголосити найближчим часом.

 

 

Залишити коментар