“Депутатський контроль” продає послуги депутатів” – “Коментарі”

Володимир Охотний
вівторок, 14 Березень 2017, 10:20
0
Керівник ГО "Депутатський контроль" і очільник секретаріату МГО "Депутатський контроль" Вадим Руденко (другий ліворуч), за матеріалами слідства, пропонував бізнесменами послуги лобіста / slovo.odessa.ua

Політичне піар-агентство діяло під вивіскою міжфракційного депутатського об’єднання “Депутатський контроль” і надавало платні послуги депутатів, починаючи від запитів і виступів на брифінгах і закінчуючи голосуванням у сесійній залі. Про це повідомляє сайт “Коментарі”.

“Організатор (злочинної) групи – керівник ГО “Депутатський контроль” і очільник секретаріату МГО “Депутатський контроль” Вадим Руденко. Згідно з матеріалами слідства, політичною корупцію Руденко займається з кінця 2014 року. Прокуратура інкримінує йому вимагання грошей у бізнесменів, давання хабарів посадовим особам вищих органів влади за сприяння у вирішенні питань у своїх інтересах та в інтересах третіх осіб… Приймання замовлень було поставлене на потік. Тому природно, що серед клієнтів Руденка виявилися і люди, які просувають інтереси Кремля і готові “винагороджувати” українських політиків”, – стверджує видання.

Руденко відкрито пропонував бізнесу послуги лобіста на сайті депутатського об’єднання, повідомляють “Коментарі”.

“Співпраця з “Депутатським контролем” вигідна і для представників національного бізнесу, і для іноземних інвесторів. Адже коли інвестор заходить у країну, дуже важливо відразу правильно вибрати напрямок для діяльності, заручитися підтримкою як бізнесу, так і політичних партнерів. І тут ми також готові “брати за руку” і супроводжувати інвестора на найвищому державному рівні”, – цитує Вадима Руденко сайт “Депконтролю”.

Рекламою лобістських послуг “Депутатського контролю” завішана і центральна частина столиці. На бордах Вадим Руденко обіцяє бізнесу “реальну підтримку”.

Як саме “депконтролери”  “беруть за руку інвесторів”, описано в рішенні Печерського суду столиці. Слідчі стверджують, що керівник секретаріату об’єднання з поплічником “здійснюють пошук народних депутатів, які за грошову винагороду погоджуються на участь у передбачених заходах (виступи на сесіях Верховної Ради на підтримку певного законопроекту, підписання потрібного депутатського запиту чи звернення, участь у конференціях, брифінгах, круглих столах, нарадах тощо)”, – пишуть “Коментарі”.

“Часто трапляється, що  корупційними схемами  якраз і займається “антикорупційна організація”. Точно так само, як за “антирейдерськими” організаціями ховаються рейдерські угруповання”, – пояснює виданню політолог Володимир Фесенко. Він додає, що розслідування політичної корупції серед членів ГО “Депутатський контроль” завдасть серйозного іміджевого удару по членам депутатського об’єднання.

За словами політолога Андрія Золотарьова, не дивно, що у скандалі “засвітилися” представники “Депутатського контролю”.

“Ці люди вже давно навчилися перетворювати громадську діяльність в комерційну”, – зауважив Золотарьов.

У лютому співробітники СБУ та Генпрокуратури провели обшуки в офісі МДО “Депутатський контроль” і вилучили документи, які нібито свідчать про політичну корупцію в об’єднанні та підтверджують зв’язок його учасників із Росією. За версією слідства, низка помічників народних депутатів причетні до реалізації плану повзучої федералізації України.

Залишити коментар