Заїку звільнили з посади голови Держекоінспекції

Артур Корсунь
середа, 22 Лютий 2017, 10:39
0
/ iPress.ua

Кабінет Міністрів України звільнив Андрія Заїку з посади голови Державної екологічної інспекції. Цьому рішенню передувало службове розслідування, яке уряд доручив провести 11 січня 2017 року на прохання міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака.

Голові Державної екологічної інспекції закидали дисциплінарні проступки у сфері державного нагляду (контролю). На час перевірки, яку проводила комісія Мінприроди, його відсторонили від виконання обов’язків. Державну екологічну інспекцію Андрій Заїка очолив у травні 2015 року. І того ж року отримав догану за потурання несанкціонованим перевіркам суден, які екоінспектори проводили в Миколаївському та Одеському морських торговельних портах.

Андрій Заїка позбувся посади за тим же сценарієм, як у травні 2016 року звільняли голову Державного агентства лісових ресурсів України Олександра Ковальчука. Провівши інспекцію карпатських лісів, мініст Остап Семерак мав намір винести Заїці урядову догану за неперешкоджання масовій вирубці дерев. Згодом діяльність чиновника зацікавилися перевіряльники і склали акт, який надіслали до правоохоронних органів для розгляду та реагування.

Зараз  обов’язки голови Державної екологічної інспекції виконує перший заступник Ігор Яковлев. Цю посаду він виборов у відкритому конкурсі.

Залишити коментар