Як призначали Анастасію Дєєву. ВІДЕО

Володимир Охотний
понеділок, 14 Листопад 2016, 19:47
0
Функція Анастасії Дєєвої (праворуч) - координувати проектний офіс під стратегічним керівництвом міністра, здійснювати комунікацію з іноземними партнерами / facebook.com

Анастасія Дєєва перейшла з посади радника міністра внутрішніх справ на посаду його заступника з питань європейської інтеграції.

“Після консультацій всередині, в тому числі і з ключовими іноземними партнерами, зі складу нашого Проектного офісу ми визначили лідера – Анастасію Дєєву, дівчину, яка на наш погляд зможе оптимально супроводжувати поточні проекти, координувати проектний офіс під стратегічним керівництвом міністра, здійснювати комунікацію з іноземними партнерами. Це – функція замміністра Дєєвої”, – зазначив Арсен Аваков.

За словами міністра МВС, Анастасія Дєєва має диплом бакалавра з відзнакою Київського національного університету імені Тараса Шевченка та диплом магістра. Вільно володіє англійською та французькою мовами. У проектному офісі реформ МВС працює півтора роки.  З початку 2015 року була  помічницею у той час першого заступника міністра Еки Згуладзе. Після її звільнення з 1 червня 2016 року Анастасія Дєєва стала радником міністра та координатором соціальних проектів.

Розпорядження про кадрове призначення видане 26 жовтня 2016 року. За два дні до того Арсен Аваков відбув із візитом до Японії. Анастасія Дєєва супроводжувала міністра внутрішніх справ під час зустрічей із керівництвом національної комісії з громадської безпеки, міністерства закордонних справ та головного поліцейського управління Токіо. Окрім цього, у рамках візиту відбулися зустрічі з представниками міжнародних неурядових організацій та бізнес-структур.

Про призначення Анастасії Дєєвої стало відомо аж 8 листопада, коли розпорядження з’явилося на Урядовому порталі. Новий заступник міністра відразу ж зіткнулася з критикою свого юного, на погляд деяких оглядачів, віку як для відповідальної посади – Дєєва народилася у 1992 році. Згодом виявилося, що в біографічній довідці, яку отримали учасники засідання уряду, на той час радник міністра Авакова вказала стаж роботи 10 років, хоч підтвердженим виявися тільки запис із лютого 2013 року в Департаменті секретаріату міністерства закордонних справ.

“Призначення на посаду пройшло через Кабінет Міністрів, з урахуванням ряду співбесід і проведеної спецперевірки”, – наголосив міністр Аваков.

“Кадри” ж зазначають, що призначення Анастасії Дєєвої відбулося у традиційному для уряду стилі – таємно. Уже кілька разів, дійшовши до кадрових питань порядку денного засідання уряду, прем’єр-міністр Володимир Гройсман або ж зупиняє онлайн-трансляцію, або пропонує членам уряду переглянути перелік кандидатів і підтримати його без обговорення. Виглядає це так:

Фактично, рішення приймається блискавично. Але чи прозоро?

Залишити коментар