Аласанія залишив керівництво Національною телекомпанією

Маргарита Замкова
п’ятниця, 11 Листопад 2016, 09:42
0
Зураб Аласанія планує взяти участь у конкурсі на посаду голови Національної суспільної телерадіокомпанії України /zaxid.net

Зураб Аласанія за власним бажанням звільнився з посади генерального директора Національної телекомпанії України.

Головною причини свого вчинку Аласанія назвав неспроможність боротися з радянським мисленням працівників НТКУ, а також урізання бюджету Суспільного телебачення через проведення в пісенного конкурсу “Євробачення-2017”.

“Від 1,2 млрд грн, передбачених законом для розбудови Суспільного мовника в 2017 році, держава відбирає 450 млн грн. витрат на “Євробачення”, 250 млн грн. відбирає у вигляді платні за трансляцію, 149 млн грн відбирає видатками, і 46 млн грн комунальними платежами забирає місто. Ще 112 млн грн апріорі йдуть на міжнародну діяльність – Олімпіади, чемпіонати світу тощо. В залишку — 193 млн грн. Владо, ти серйозно?” — обурився колишній керівник НТКУ.

Зураб Аласанія народився 1965 року у грузинському місті Сухумі. Закінчив Харківський інженерно-будівельний інститут. Кар’єру розпочав із працівника метрополітену, потім – інженером у НДІ “Гіпрозаводтранс”. Після звільнення працював художником у домашній студії. Пізніше виїхав до Греції, жив на острові Крит.

Займатися журналістикою почав у 1996 році. Працював у телестудіях, вів авторські програми. Є співзасновником медіа-групи “Об’єктив”, засновником агентства “МедіаПорт”. У липні 2005 року був призначений директором Харківської обласної державної ТРК, де пропрацював майже 5 років. У 2013 році перейшов на Hromadske.tv.

На посаді генерального директора Національної телекомпанії України перебував із 25 березня 2014 року.

Далі Зураб Аласанія планує взяти участь у конкурсі на посаду голови Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ).

Як заявив голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко, керівництво НТКУ не шукатиме заміну Зурабу Аласанії. Доки компанію не реорганізують у Суспільне телебачення,  обов’язки гендиректора виконуватиме хтось із п’яти його заступників. Це перший заступник Олександр Харебін і заступник із фінансово-економічних питань, державних закупівель і матеріально-технічного забезпечення Ганна Бичок, заступник із координації діяльності філій НТКУ Михайло Шматов, заступник з питань контенту Дар’я Юровська та заступник із розвитку міжнародного співробітництва Вікторія Романова. Троє останніх також написали заяви на звільнення, довідавшись про відсавку Аласанії.

Залишити коментар