Світлична підтвердила прогнози щодо своєї перемоги

Артур Корсунь
середа, 05 Жовтень 2016, 00:01
0
Голова президентської адміністрації Ігор Райнін (праворуч) залишив Харківську область на Юлію Світличну / apostrophe.ua

Комісія з питань вищого корпусу державної служби 4 жовтня 2016 року відібрала кандидата на посаду голови Харківської обласної державної адміністрації. У конкурсі перемогла в.о. голови Харківської ОДА Юлія Світлична.

Випробування кандидатів відбулося у Нацагентстві з питань державної служби. Після першого етапу – тестування на знання законодавства – із перегонів вибули Сергій Бервено та Олег Василенко. Сергій Третьяков зняв свою кандидатуру. А 56-річному Медету Магомедову, який очолює дирекцію із завершення операцій АТ “ЄВРОГАЗБАНК”, не вдалося навіть представити свої розв’язання ситуативних завдань: члени комісії наполягли на захисті виключно державною мовою. Кандидат пояснював, що тривалий час жив у Криму, та українською у повному обсязі не володіє. Комісію така відповідь розчарувала.

Другий етап – розв’язання ситуативних завдань – відсіяв Тетяну Барановську, Петра Костенка та Віталія Немілостівого. До участі в останньому раунді відбору комісія допустила Юлію Світличну, Сергія Кадигроба та Сергія Мельника. Співбесіду вони проходили у зворотному порядку.
Те, що Юлія Світлична таки була фаворитом відбору, засвідчив хронометраж співбесід. Із Сергієм Мельником члени конкурсної комісії бесідували близько 9 хв., Сергій Кадигроб затримав їхню увагу на 12 хв., а чинна в.о. голови Харківської ОДА про свої плани на посаді говорила усі 22 хв. і, вочевидь, зняла всі питання щодо переможця. Другий фінішував Сергій Мельник й отримав право очолити облдержадміністрацію впродовж року у разі, якщо Юлія Світлична не розпочне виконання обов’язків за посадою.

Як писали “Кадри”, у конкурсі на посаду голови Харківської обласної державної адміністрації брали участь десять кандидатів.

Залишити коментар