Мінрегіон шукає заміну головному реставратору Львова

Артур Корсунь
середа, 05 Жовтень 2016, 10:27
0
Андрій Коць очолює львівський інститут "УКРЗАХІДПРОЕКТРЕСТАВРАЦІЯ" з 2013 року / radiosvoboda.org

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства оголосило конкурсний відбір керівника державного підприємства “Український регіональний спеціалізований науково-реставраційний інститут “Укрзахідпроектреставрація” у Львові.

Заяви на участь у конкурсному відборі у Мінрегіоні прийматимуть до 24 жовтня 2016 року. Претендент також має особисто подати або надіслати на адресу konkursdp@minregion.gov.ua належним чином завірені копії документа, що посвідчує особу, трудової книжки або документів, що засвідчують досвід роботи, документа про повну вищу освіту за відповідною спеціальністю. До цього слід прикласти біографічну довідку (резюме), конкурсну пропозицію, згоду на обробку персональних даних і рекомендації чи інші документи.

Конкурсний відбір розпочнеться в останній четвер жовтня. Кандидат має продемонструвати досвід на керівних посадах у категоріях:

  1. стратегічне бачення;
  2. організаційне лідерство та орієнтація на результат;
  3. управління змінами;
  4. управлінська ефективність (менеджмент);
  5. дипломатична мудрість та аполітичність;
  6. мотивація зайняття посади (суспільне служіння).

Натомість у конкурсній пропозиції претендент має висвітлити детальний першочерговий план реформування підприємства протягом одного року; заходи щодо поліпшення техніко-економічних та фінансових показників підприємства, підвищення його конкурентоспроможності; обсяг надходження коштів до бюджетів; пропозиції щодо залучення інвестицій для розвитку підприємства й щодо очікуваної динаміки поліпшення основних показників фінансово-господарської діяльності.

“Укрзахідпроектреставрація” працює на території восьми областей України. Працівники установи на державне замовлення і фінансування виявляють, обстежують і вивчають пам’ятки містобудування та архітектури, історії, культури, садово-паркового мистецтва та історичних ландшафтів. Підприємство є головним реставратором сотень пам’яток архітектури у Львові та за його межами: церкви Пантелеймона у Галичі, Манявський скит, костел Івана Хрестителя, Свято-Троїцьку церкву, Забаразький районний краєзнавчий музей, Язлівецький замок, Скалатський замок та ін.

Із 2013 року “Укрзахідпроектреставрацію” очолює Андрій Коць. Його призначення викликало заперечення професійного кола реставраторів, адже випускник Художнього коледжу ім. І. Труша та кафедри містобудування НУ “Львівська політехніка” перед тим планував забудувати кут вулиць Вірменської та Краківської в історичному центрі Львова. Фахівці також побоювалися, що за нового директора приміщення добре знаній туристам Глинянській брамі та мурах монастиря Бернардинів, у якому діє інститут, буде віддане на поталу підприємцям. Проте цього не сталося, хоч в останні роки працівники інституту не мали великих державних замовлень і ледве зводили кінці з кінцями.

Залишити коментар