Мінекономрозвитку розпоряджатиметься авторським правом

Артур Корсунь
вівторок, 23 Серпень 2016, 19:04
0
Антоніна Малиш півроку виконувала обов'язки керівника Держслужби інтелектуальної власності /sips.gov.ua

Державна служба інтелектуальної власності перейде під протекторат Мінекономрозвитку, розпорядився Кабмін.

Міністерство тепер здійснюватиме функції з реалізації державної політики у сфері інтелектуальної власності й розпоряджатиметься державними підприємствами “Укрпатент”, “Інтелзахист” та державною організацією “Українське агентство з авторських та суміжних прав”.

Рішення ліквідувати Держінтелект уряд прийняв через півроку після звільнення її керівника Алли Жарінової. Тоді ж обов’язки голови служби поклали на Антоніну Малиш, начальника управління державного нагляду за дотриманням законодавства у сфері інтелектуальної власності.

Тимчасове керівництво у Держінтелекті, який проводить експертизу заявок на об’єкти права інтелектуальної власності, видає відповідні патенти і свідоцтва, триває й досі. Ефективність служби у справі захисту авторских прав невисока. За даними МВС, торік в Україні порушено 269 кримінальних справ щодо фактів кримінальних порушень у сфері інтелектуальної власності.

У березні 2016 року Мінекономрозвитку розпочало прийому пропозицій щодо кандидатів на посаду голови Держслужби інтелектуальної власності. Серед вимог висувалися громадянство України; повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста; стаж роботи за фахом у державній службі на керівних посадах чи на керівних посадах в інших сферах управління не менше п’яти років; досвід роботи в сфері інтелектуальної власності не менше трьох років; вільне володіння державною мовою та володіння іноземною мовою, яка є однією з офіційних мов Ради Європи. Заявки від кандидатів приймали до 8 квітня 2016 року. Та після зміни уряду до цього питання в МЕРТ не поверталися. Антоніна Малиш тим часом уже сьомий місяць керує службою.

Залишити коментар