На природний парк “Нижньодніпровський” претендують Мамроцький, Сіленков, Хомич і Чачібая

Артур Корсунь
п’ятниця, 29 Липень 2016, 09:21
0
Учасники боротьби за крісло директора природного парку "Нижньодніпровський" (зліва на право): Олексій Чачібая, Борис Сіленков і Микола Мамроцький /menr.gov.ua

Чотири місяці триває відбір кандидатів на посаду керівника національного природного парку “Нижньодніпровський”. Визначити переможця конкурсу комісія планує сьогодні о 14.30.

Засідання відбудеться у будівлі Мінприроди по вул. Митрополита Василя Липківського, 35 у Києві.

Керівництво  Нижньодніпровським національним природним парком змінилося у грудні 2015 року, коли Міністерство екології та природних ресурсів призначило в.о. директора Ігоря Яковлєва, працівника Секретаріату Кабміну.

“Мінекології не виконало процедуру оголошення конкурсу, передбачену законодавством України. За таких обставин на землях Нижньодніпровського парку можуть раптово з’явитися нелегальні мисливські угіддя”, – заявляв від імені громадськості директор департаменту екології та природних ресурсів Херсонської облдержадміністрації Юрій Попутько.

Міністерство екології та природних ресурсів проте оголосило відкритий конкурс 24 березня 2016 року. До участі в ньому зголосилися семеро конкурсантів. На початку липня Мінприроди перевірило їхні документи на відповідність вимогам до кандидатів. Допуск до конкурсного відбору отримали Микола Мамроцький, Борис Сіленков, Сергій Хомич та Олексій Чачібая. Миколі Мартиненку та Євгену Роману забракло років до 5-річного стажу роботи за професіями керівників нижчого рівня, а згаданому вже Юрію Попутьку продовжити боротьбу за посаду завадила невідповідність освіти кваліфікаційним вимогам.

Національний природний парк “Нижньодніпровський” у пониззі Дніпра на площі понад 80 тис. га – один із наймолодший у світі. Указ про його створення президент України підписав указ наприкінці листопада 2015 року.

Залишити коментар