Наталія Севостьянова: “Треба обрати особу, яка не зможе піддаватися впливу тих, чиї активи будуть заарештовані”

Артур Корсунь
вівторок, 19 Липень 2016, 10:19
0
Відбір кандидатів на посаду керівника Нацагентства проводитиме дуже професійна конкурсна комісія, вважає перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова /rbc.ua

Із 19 липня до 3 серпня 2016 року триватиме прийом документів для участі у конкурсному відборі голови Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Пакет документів має бути надісланий на поштову адресу Кабінету Міністрів – 01008, м. Київ, вул. Грушевського, 12/2 – рекомендованим листом (з повідомленням про вручення), або ж особисто переданий у секретаріат Кабінету Міністрів, який розташований за цією ж адресою на першому поверсі (6-підїзд).

За умовами конкурсу, кандидати мають подати заяву про участь у конкурсі з наданням згоди на проведення спеціальної перевірки відповідно до Закону України “Про запобігання корупції” та на обробку персональних даних відповідно до Закону “Про захист персональних даних”. Іще одна заява-згода – на проведення перевірки, передбаченої Законом “Про очищення влади”. Також подаються копії усіх сторінок (окрім порожніх) паспорта громадянина України, заповнена особову картку (форма П-2 ДС) з відповідними додатками, дві фотокартки розміром 4х6 см. В автобіографії слід вказати прізвище, ім’я та по батькові (за наявності), число, місяць, рік і місце народження, громадянство, відомості про освіту, трудову діяльність, посаду (заняття), місце роботи, громадську роботу (у тому числі на виборних посадах), членство у політичних партіях, у тому числі в минулому, наявність трудових або будь-яких інших договірних відносин з політичною партією упродовж двох років, що передують поданню заяви (незалежно від тривалості), контактний номер телефону та адресу електронної пошти, відомості про наявність чи відсутність судимості. Декларація про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру має бути за 2015 рік. Освіту, вчені звання та наукові ступені треба підтвердити копіями відповідних документів про стаж і досвід роботи. Кандидати також подають медичну довідку про стан здоров’я за формою, затвердженою наказом Міністерства охорони здоров’я від 30 липня 2012 р.  № 578, копію військового квитка (для військовослужбовців або військовозобов’язаних), довідку про допуск до державної таємниці (у разі його наявності) та інші документи, які підтверджують професійний досвід, знання та якості, необхідні для зайняття посади.

“Відбір кандидатів на посаду керівника Нацагентства проводитиме дуже професійна конкурсна комісія. На мій погляд, за два місяці ми вже отримаємо директора. Найголовніше – обрати незалежну особу, яка не зможе піддаватися впливу тих, чиї активи будуть заарештовані і потім передані в управління до агентства. Це не повинен бути політик, а спеціаліст-юрист, який розуміє сутність закону і сутність завдань. На мою думку, ми маємо успішні антикорупційні органи, які створені з нуля через конкурсні комісії. Сподіваюся, Нацагентство з повернення активів стане одним із них”, – розповіла в коментарі “Кадрам” перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова.

Як писали “Кадри”, конкурсний відбір голови Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, триватиме 45 днів.

Залишити коментар