Островська-Люта: “Погано організований процес може вбити весь результат”

Артур Корсунь
середа, 13 Липень 2016, 12:50
0
Своїми висловлюваннями громадські спостерігачі не мали б чинити тиск на комісію, вважає переможець відкритого відбору гендиректора "Мистецького арсеналу" Олеся Островська-Люта /іstpravda.com.ua

Олеся Островська-Люта, яка перемогла у відкритому відборі генерального директора “Мистецького арсеналу” визнала, що членам конкурсної комісії доводилося приймати рішення під тиском присутніх на засіданні.

“Було складно і виснажливо. Понад 5 годин роботи в постійному діалозі з присутніми тут же представниками громадськості, що робило вдумливий аналіз майже неможливим для членів комісії. Звичайно ж, подібний діалог дуже ускладнював роботу конкурсантів – і так зістресованих і напружених. І в цьому діалозі було все – спроби дискредитувати то одних, то інших учасників, спровокувати на емоції, підважити легітимність членів комісії або просто поставити в нестерпну етичну ситуацію когось із учасників процесу. Це було сумно і небезпечно для всього конкурсу. І це була дуже прикра несподіванка. Однак, комісія встояла під тиском і ухвалила рішення. Я вдячна за довіру та обрання на посаду директора “Мистецького арсеналу”, – зазначила Островська-Люта.

Проте сам перебіг фінального засідання, на її думку, не дає підстав говорити про дотримання усіх процедур відбору.

“Погано організований процес може вбити весь результат. Мене засмутив перебіг подій на засіданні, і я переконана, що кожен наступний конкурс, у будь-якій інституції культури, від такого необхідно захистити. Як? Можливо, прописавши спеціальний підзаконний акт – порядок проведення конкурсу, – де визначити, що громадськість присутня у якості представництва в комісії, а також у якості спостерігача під час заслуховування програм кандидатів. Однак громадськість, яка є спостерігачами, не має права висловлювання, бо саме тут може виникнути простір для тиску на комісію. А рішення комісія повинна приймати за зачиненими дверима, але із ввімкненою камерою”, – запропонувала Островська-Люта.

Як писали “Кадри”, голосування за нового керівника Національного культурно-мистецького і музейного комплексу “Мистецький арсенал” відбулося 7 липня.

 

Залишити коментар