Микола Даневич: “Громадськість побачила й ті засідання, які комісія могла провести у закритому режимі”

Маргарита Замкова
вівторок, 21 Червень 2016, 13:33
0
Заступник міністра-керівник апарату Міністерства молоді та спорту Микола Даневич запевнив, що конкурсна комісія дотрималася принципів відкритості та прозорості при проведенні кадрового відбору /espreso.tv

Письмових рекомендацій за підписом членів комісії на підтримку учасників кадрового відбору на посаду директора ДП “Спортивний комплекс “Атлет”, зокрема переможцю конкурсу Юрія Черненькому, не надавались. Про це “Кадри” повідомив заступник міністра-керівник апарату Міністерства молоді і спорту, голова конкурсної комісії Микола Даневич.

“Рекомендації ні на підтримку учасника конкурсного відбору Черненького Ю.П., ні на підтримку інших учасників за підписом членів Комісії не надавались”, – сказано відповіді Миколи Даневича на запит “Кадрів”. За його словами, будь-який вплив знайомств чи робочих (службових) стосунків або взаємовідносин на позицію членів комісії під час визначення переможця конкурсу – виключений.

“Усім учасникам конкурсу ставилися запитання щодо знайомства з членами Комісії, а також члени Комісії самостійно наголошували на фактах знайомства з тим чи іншим учасником конкурсного відбору, – пояснив Микола Даневич, який на правах голови комісії провадив засідання. – Однак, такі питання ставилися виключно у контексті знайомства та можливого впливу на членів Комісії для визначення свого вибору за конкретного кандидата. Комісія у своїй роботі керувалася виключно Порядком та не мала правових підстав здійснювати перевірку глибини та тісноти стосунків, зв’язків тощо між учасниками конкурсу та членами Комісії. Усі учасники конкурсу запевнили, що можливі факти знайомств чи робочих (службових) стосунків або взаємовідносин виключають будь-який вплив на позицію членів Комісії під час визначення переможця конкурсу”.

Нагадаємо, запитання до голови конкурсної комісії стосувалося президента Федерації греко-римської боротьби України Олега Кравченка, який, за словами члена комісії Олексія Гриценка, надавав письмову рекомендацію Юрію Черненькому. Участі у засіданнях конкурсної комісії, на яких кандидати представляли свої конкурсні пропозиції, Олег Кравченко не брав. Проте голосував. “Кадри” поцікавилися у голови конкурсної комісії, чи мав Кравченко на те моральне право. Виявляється, мав навіть технічну змогу.

“У розгляді конкурсних пропозицій брали не усі члени Комісії, однак до моменту голосування вони мали можливість ознайомитись з інтернет-трансляціями заслуховування конкурсних пропозицій попередніх учасників із заслуховування конкурсних пропозицій”, – зазначив Микола Даневич.

“Кадри” зазначають, що інтернет-трансляцій засідань конкурсної комісії Мінмолодьспорту провело навіть більше, ніж цього вимагає Порядок проведення конкурсного відбору керівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 3 вересня 2008 р. № 777. Відповідно до пункту 19 Порядку, конкурсна комісія заслуховує конкурсну пропозицію учасника на закритому засіданні. Натомість усі засідання комісії, на яких відбулося розкриття та розгляд документів претендентів, заслуховування їхніх конкурсних пропозицій та оголошення переможця конкурсного відбору відбулися у відкритому режимі та у чіткій відповідності із законодавством. Громадськість побачила й ті засідання, які комісія могла провести у закритому режимі. Це, на переконання Миколи Даневича, дає підстави вважати, що принципи відкритості та прозорості при проведенні конкурсного відбору було дотримано.

За словами заступника міністра, єдине засідання, яке комісія провела без відеокамер, було присвячене таємному голосуванню за кандидатури. Такий формат проведення засідання було обрано “з метою забезпечення максимально об’єктивного та неупередженого оцінювання конкурсних пропозицій”.

Як писали “Кадри”, у кадровому відборі на заміщення вакансії директора ДП “Спортивний комплекс “Атлет” брали участь шестеро осіб, конкурсна комісія більшістю голосів підтримала кандидатуру Юрія Черненького.

Залишити коментар