Суддів Харківського апеляційного суду закликали шанувати договори України з Кіпром

Маргарита Замкова
четвер, 09 Червень 2016, 16:44
0
У Харківському апеляційному суді триває процес щодо незаконного звільнення та подальшого відновлення на посаді директора агрохолдингу "Агросвіт" Андрія Левіна

Харківський апеляційний суд не має права продовжувати розгляд справи щодо найбільшого агрохолдингу Харківщини “Агросвіт”, поки керуюча кіпрська компанія “Агросвіт Лімітед” офіційно не призначить свого повноважного представника в суді, як того вимагають міжнародні договори між Україною та Кіпром. Про це інтерв’ю “Подробицям” заявив адвокат Олександр Крайз, який представляє інтереси директора “Агросвіту” Андрія Левіна.

За його словами, у Харківському апеляційному суді триває процес щодо незаконного звільнення та подальшого відновлення на посаді директора підприємства Андрія Левіна. Однак сторона, яка оскаржує ці дії, не має відповідних повноважень.

“Роман Лень працює в юридичній компанії “Gestors” у місті Києві, і ми абсолютно не розуміємо, яким чином відбулося його призначення одним із директорів кіпрської компанії “Агросвіт-Лімітед”, яка управляє українською компанією “Агросвіт”. Зараз із приводу його однозначно непрозорого призначення триває розгляд на Кіпрі”, – зазначив Крайз.

Як пояснив юрист, Роман Лень діє виключно в інтересах одного з акціонерів “Агросвіту” – Олександра Бічуча і фактично не погоджує свої дії з тимчасовим ліквідатором компанії на Кіпрі – Андреасом Міхайлідісом.

Олександр Крайз також зазначив, що авторитетна кіпрська юридична компанія зробила висновок, у якому вказується, що в Романа Леня немає повноважень підписувати документи про ліквідацію українського холдингу “Агросвіт” і представляти інтереси “Агросвіт Лімітед” у суді. Більш того, в Україні такого права ніхто не має.

“Ми просимо суд залучити до розгляду справи повноважних представників керуючої кіпрської компанії” Агросвіт Лімітед”. Є чинна норма міжнародного договору, укладеного між Україною та Кіпром. За нею, якщо однією зі сторін у справі є нерезидент, то суд зобов’язаний надіслати повідомлення, щоби нерезидент мав можливість представити свою позицію. Тому ми в ході судового засідання наполягаємо на виконанні цієї норми, оскільки зараз наші опоненти просто не мають повноважень для заперечування суду першої інстанції”, – резюмував Крайз.

Як повідомляється, у квітні 2015 року Андрій Левін був звільнений ыз посади директора харківського агрохолдингу “Агросвіт”. Через рік Коломацький суд Харківської області задовольнив його позов і відновив на посаді. Суд встановив, що акціонер компанії Олександр Бічуч звільнив Андрія Левіна без узгодження з іншим акціонером Сергієм Полумисним, а також підробив протокол зборів акціонерів, яким спробував переоформити 100% компанії “Агропромислова асоціація “Агросвіт” на підконтрольну собі третю особу.

Залишити коментар