Міністр Насалик відхрестився від призначення Толчина заступником

Володимир Охотний
четвер, 09 Червень 2016, 15:13
0
Станіслав Толчин (у центрі) упродовж 2006-2012 років обіймав посаду генерального директора ДП "Макіїввугілля" /ostro.org

Станіславу Толчину не вдалося обійняти посаду заступника міністра енергетики та вугільної промисловості, хоч за його призначення члени Кабінету Міністрів проголосували на засіданні 1 червня 2016 року.

“Є речі несумісні. Президент сказав, що уряд повинен бути чистим”, – прокоментував журналістам відмову призначати Толчина міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, який сам же пропонував його на посаду.

Станіслав Толчин вивчився на гірничого інженера у Донецьку, з 1980 року почав працювати на шахті. У 1989 році очолив заводу залізобетонних конструкцій і виробів. Упродовж 2006-2012 років він обіймав посаду генерального директора ДП “Макіїввугілля”. Після аварії  на шахті ім. Бажанова у 2011 році перевірка Державної фіскальної служби виявила 117,5 млн грн збитків державному бюджету, 312,3 млн грн збитків ДП “Макіїввугілля” та 46,1 млн грн збитків працівникам держпідприємства. Толчина тоді відсторонили з посади. У квітні 2013-го він очолив Київське обласне відділення Антимонопольного комітету України, з якого звільнився минулого року. Станіслав Толчин є засновником компаній “Донбасзалізобетон” і “ДК-Консалтинг Плюс”, які зареєстровані у Макіївці та Донецьку. Йому також приписують маєток під Києвом та кілька дорогих автомобілів.

“Кадри” зауважують, що Ігор Насалик не вперше намагається отримати заступника з питань вугілля. Раніше міністр просував на цю посаду Юрія Зюкова, якого депутати звинуватили у зв’язках із так званим “міністерством енергетики” самопроголошеної ЛНР.

Залишити коментар