Дмитро Гриджук: “На “Хрещатик” скоєно інформаційний замах”

Володимир Охотний
понеділок, 06 Червень 2016, 19:00
0
Дмитро Гриджук очолював муніципальний київський банк "Хрещатик" 15 років / forbes.net.ua

Нацбанк підтримав пропозицію Фонду гарантування вкладів фізосіб про ліквідацію банку “Хрещатик”. Регулятор зазначає, що власники фінустанови, серед яких і Київська міська держадміністрація, не вжили достатніх зусиль для підтримки ліквідності банку. У самому ж банку із такою позицією не згодні, повідомляють “Українські новини”.

“Банк “Хрещатик” став жертвою інформаційного “замаху”, чиновниками підноситься у ЗМІ перекручена інформація про його діяльність”, – заявив на своїй сторінці у Фейсбук екс-керівник банку Дмитро Гриджук.

За його словами, проти банку “Хрещатик” велася спланована атака.

“Велика частина заяв щодо банку з боку держструктур будується на припущеннях, з урахуванням симпатій/антипатій тих чи інших чиновників, які поводяться за принципом “гуртом і батька легше бити”, а цифри і факти перекручені”, – додав Гриджук.

Він відзначив, що останні події навколо банку “Хрещатик” мали на меті створити негативний імідж і фінустанові, і його співробітникам.

“Цікаво, а за таке спотворення ділової репутації та іміджу, а також подальший підрив довіри до банківської системи хтось нарешті відповідатиме? Чи ми так і уникатимемо запровадження реформ суспільних відносин, включаючи моральні основи у всіх сферах бізнесу?” – риторично запитав Дмитро Гриджук.

Як відзначають експерти, НБУ поспішив із запровадженням у банк “Хрещатик” тимчасової адміністрації, грубо порушивши положення Закону “Про банківську діяльність”. На думку нардепа Вадима Денисенка, чиновники зацікавлені в ліквідації банку, оскільки зараз між ними розгорнулася боротьба за активи фінустанови. Фонд гарантування вкладів фізосіб уже оголосив 15-поверховий житлово-офісний комплекс банку у Вінниці “несуттєвим майном”, що може свідчити про спроби продати об’єкт за безцінь.

Залишити коментар