Бальчуну встановили “стелю” збитків у 20 мільйонів гривень

Артур Корсунь
понеділок, 06 Червень 2016, 17:20
0
Від моменту оголошення Войцеха Бальчуна (ліворуч) переможцем конкурсного відбору на керівника "Української залізниці" та підписанням контракту минуло майже два місяці /mtu.gov.ua

Контракт із Войцехом Балчуном підписано 6 червня 2016 року, заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян. Він також наголосив, що нове керівництво ПАТ “Українська залізниця” має здійснити ефективне реформування українських залізниць та виправдати сподівання, які покладає суспільство на нову команду.

У контракті, проект якого розміщений у відкритих джерелах, зазначено, за що тепер відповідатиме керівник  “Української залізниці”.

Зокрема, голова правління відповідає за борги компанії перед держбюджетом, Пенсійним фондом та із заробітної плати перед працівниками, за нормування праці, бухоблік, складання та виконання фінансових планів. Працюватиме Войцех Бальчун відповідно до вимог трудового законодавства, за що матиме 24 календарні дні основної відпустки та тиждень оплачуваного відпочинку за ненормований робочий день.

За заподіяну шкоду товариству внаслідок порушення трудових обов’язків керівник “Української залізниці” відповідатиме матеріально й може позбутися посади, якщо грубі недоліки його роботи призведуть до збитків у понад 20 мільйонів гривень. У разі дострокового припинення повноважень з ініціативи вищого органу товариства Войцеху Бальчуну належиться вихідна допомога у розмірі шестимісячного середнього заробітку, у який входять посадовий оклад у розмірі 461,6 тисяч. грн. та квартальні премії і річні винагороди.

Як писали “Кадри”, кадровий відбір керівника “Української залізниці” тривав з грудня 2014 року. Переможцем конкурсу оголосили поляка Войцеха Бальчуна на початку квітня 2016 року.

Залишити коментар