Жанна Балабанюк: “Найменша зарплата держслужбовця після кадрового конкурсу становитиме 2250 гривень”

Маргарита Замкова
четвер, 02 Червень 2016, 13:29
0
Премію держслужбовцю нараховуватимуть за результатами оцінки ефективності, результативності та продуктивності роботи, - каже Жанна Балабанюк /mim.kiev.ua

 

Закон “Про державну службу” запровадив нову систему нарахування заробітної плати та премій. Про це в ексклюзивному інтерв’ю “Кадрам” заявила відомий консультант у сфері корпоративного управління та управління персоналом, генеральний директор компанії R&C Kyiv Group LLC Жанна Балабанюк.

“Змінюється підхід до оплати праці державних службовців. Раніше вони мали тисячу-півтори тисячі заробітної плати – як ставка. А всю решту їм писали 300-400% премії. Відповідно, отримували 4 тисячі гривень на руки. Розмір премії залежав від стосунків із керівником. Маєш гарні стосунки – випише 300% премії, гірші – сиди на ставці», – розповіла експерт.

За словами Жанни Балабанюк, у структурі зарплати державних службовців 70% становитиме ставка, 30% – премія, яку нараховуватимуть за результатами оцінки ефективності, результативності та продуктивності роботи.

Новий закон також встановлює 9 зарплатних категорій для оплати праці державних службовців.

“Найнижча платня – це півтори мінімальні зарплати, 2250 гривень нині. У перехідних положеннях передбачене поступове збільшення зарплати. Якби була можливість забезпечити фінансування з бюджету, тоді можна було піднімати відразу. А так – поетапне підвищення. Спочатку півтори мінімальні, потім дві”, – резюмувала Жанна Балабанюк.

Нагадаємо, місяць тому набув чинності Закон “Про державну службу”. Він передбачає суттєве скорочення кількості державних службовців, зміну систему оплати праці на пенсійного нарахування, а також запроваджує обов’язкові кадрові конкурси на заміщення керівників структур органів державної влади.

Залишити коментар