Суворовій доручили лікарську службу і контроль за наркотиками

Артур Корсун
понеділок, 30 Травень 2016, 13:20
0
До призначення в.о. голови Держлікслужби Ірина Суворова (у центрі) очолювала департамент з контролю якості лікарських засобів /facebook.com

Державна служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками отримала керівника. Уряд призначив в.о. голови Ірину Суворову.

Новопризначена також очолює Департамент з контролю якості лікарських засобів Держлікслужби України і є заступником голови комісії з реорганізації відомства. Як відомо, Державна служба України з лікарських засобів зараз об’єднується із Державною службою України з контролю за наркотиками в одну організацію, керівника якої обиратимуть за результатами нового конкурсного відбору.

Попередній кадровий конкурс, оголошений після звільнення у березні 2015 р. Михайла Пасічника з посади голови Держлікслужби, закінчився без результату. Міністерство охорони здоров’я шукало професіонала з вищою освітою за спеціальностями фармація, промислова фармація, медицина, технологія фармацевтичних препаратів, хімія, біологія, мікробіологія, біотехнологія. При цьому питання громадянства кандидата відомство, очолюване натуралізованим українцем Олександром Квіташвілі, жорстко не ставило. Іноземці та особи без громадянства, які подали документи для участі у відборі, мали отримати громадянство України до закінчення строку подання документів. Загальний стаж роботи за фахом мав складати не менше 10 років, а досвід роботи на керівних посадах – не менше 5 років. До стажу роботи ладні були зарахувати час роботи в державних органах влади, недержавних організаціях та установах як в Україні, так і в інших державах. Головне – аби кандидат знався на сучасному стані та перспективах обігу лікарських засобів та медичних виробів, мав відповідні сертифікати та дипломи й володів англійською мовою в межах компетенції.

На посаду директора подалився 31 кандидат. За результатами співбесіди міністр Квіташвілі відібрав вісьмох претендентів для детальнішого обговорення плану дій та стратегії служби. Фіналістом міністерського відбору став заступник гендиректора Українського науково-практичного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Сергій Гур’єв, та уряд не затвердив його на посаді. Посада залишається вакантною вже більше року.

Залишити коментар